4 нови случая на коронавирус в Пловдив

Актуално Новини

33 са положителните проби от нощта, общо заразените вече са 276

България се приближава към пика на епидемията, смята ген. Мутафчийски

Новите случаи на заболели от коронавирус са 33, с което броят на заразените у нас нараства на 276, съобщи началникът на Националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. В Пловдив има нови четири случая – мъж на 50 години и две жени на 56 и 58 години, и мъж на 62 години. Според ген. Мутафчийски България се приближава към пика на епидемията, тъй като се покачват процентите на засегнатите с всеки изминал ден.

От последните излезли 12 проби 3 в Бургас – жена на 22 години и 2 деца – на 3 и 8 години. Тригодишното дете е и най-младият пациент в България. Заразените деца са контактни лица на един от лекарите. Жената била пътувала до Великобритания. В Кюстендил също има случай на мъж на 57 години.

Няма нови интубирани случаи, пациентите, които са в тежко състояние, се наблюдават.

До момента в България са направени 6454 теста, от които 4800 са в София, като това не са само първични тестове, има и повторения и потвърждения.

Той уточни, че вече има 7473 подготвени болнични легла в цялата страна. В интензивните отделения леглата са 1347, от които 518 – в София. Това не е пълният капацитет на болниците, а леглата и респираторите, които са отделени за такива болни. Увеличен е десетократно капацитетът на болниците, подчерта ген. Мутафчийски.

Споделете ни във:

4 коментара за “4 нови случая на коронавирус в Пловдив

  1. България се приближава към пика на епидемията, смята ген. Мутафчийски
    НИЩО ПОДОБНО НЕ Е КАЗАЛ ГЕНЕРАЛА. ОСВЕН ДА ЗАДАВАТ ТЪПИ ВЪПРОСИ ЗА НИЩО ДРУГО НА СТАВАТ ТЕЗИ ЖУРНАЛИСТИ. ЗА КАКВО ХОДЯТ НА БРИФИНГИТЕ И ПОСЛЕ СЕЯТ ДЕЗИНФОРМАЦИЯ?

  2. освен това графиката която ни представят не е коректна тя би трябвало да е въз основа на резултатите от всеки ден а не сумарно а и не се изваждат и броя излекувани

  3. quo vadis-пак грешка вчера 262 днес 33 равно на 295 ама не днес са 14 плюс и е равно на 276 бъдете точни

  4. ЗАЩО БОГАТИТЕ СЕ/ГИ/ ЛЕКУВАТ В ЕЛИТНИТЕ БОЛНИЦИ????КАК ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН ,БЕЗ ГОЛЕМИ ПАЧКИ ЩЕ ГО ЛЕКУВАТ????ЗАЩО ПОСОЧЕНИТЕ ПОСТЪПВАТ ОЩЕ В НАЧАЛОТО НА ПОЛОЖИТЕЛНИЯ РЕЗУЛТАТ???
    ИМА ДУМАТА-ГЕН.МУТАФЧИЙСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.