АктуалноИзбор на редактораНовиниОбщина ПловдивПод ножа

325 000 без ДДС харчи общината за ремонт на бани и тоалетни на Гребната

Изключително сериозна сума за ремонт на бани и тоалетни в сгради към Гребния канал ще похарчи Общината чрез обявена вчера обществена поръчка. Администрацията е готова да  инвестира 325 000 лева без ДДС за нови мивки, тоалетни чинии, моноблокове, писоари, смесители и др. в санитарните помещения. Възложител на поръчката е зам.-кметът Георги Титюков, който в момента ръководи проекти за десетки милиони, някои от тях и инфраструктурни.

Откритата процедура е за текущ ремонт на санитарни помещения в сгради към Гребен канал Пловдив, парк „Отдих и култура“. Предвиждат се извършване на текущи ремонтни дейности за подмяна на всички елементи (умивалници, бутони на тоалетни и писоари) в санитарните помещения на две сгради- съблекални и тоалетни северно от Хангари и на тоалетни при служебен вход на Финален комплекс, на приземното ниво до югоизточен вход в западна част на сградата.

„ За изпълнението на безконтактни системи с бутони при умивалници, тоалетни и писоари е необходимо да се подмени част от водопроводната инсталация и електрическата слаботокова инсталация”, се казва в техническите спецификации към поръчката.  

Ремонтът предвижда подмяната и на самите умивалници, тоалетни и писоари в комплект със съответните казанчета, дъски за сядане и други. Да се подберат модели, предвидени за обществени сгради с голямо натоварване.

С поръчката следва да се демонтират старите моноблокове, и да се изградят общо 18 структури за вграждане на тоалетни с тоалетни чиния. Има мивки и смесители, няколко бойлера, сензорни смесители за писоари и съответно писоарите към тях, душове.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина