30 чувала с отпадъци събраха доброволци в Деня на Земята на Сахат тепе /ГАЛЕРИЯ/

Актуално Евала Зелен град Новини

В инициативата се включиха близо 40 души, от екипа на Под тепето – също

На организираното от район „Централен“, съвместно с представители на Nestle България и БГ Бъди активен, почистване на Дановия хълм в Деня на Земята се включиха близо 40 души, които събраха 30 чувала с отпадъци, съобщи райкметът Георги Стаменов.

Тази година инициативите за 22 април преминаха под мотото „Да възстановим Земята“, а отбелязването на Световния ден на Земята се проведе в 192 държави по света.

Мотото на организаторите в Пловдив бе „Остави добра следа“. От екипа на Под тепето също се включихме с наше си мото – “Нито следа от боклук.”

Репортерът ни Таня Грозданова се специализира в почистването на пластмаса, стъкло, найлон и метал в зоната около фонтана и панорамната тераса над него. Тя гарантира, че там днес може да ходите боси.

 

Инициативата бе при пълно спазване на противоепидемичните мерки. Маските са свалени за общия финален кадър на корицата, за да се виждат удовлетворените усмивки на участниците, които получиха мощна подкрепа и от служителите и директора на ОП “Градини и паркове” Веселин Козарев.

“Предстои да бъде запълнена с почва площадката на възстановената на мястото си скална маса, за да може да бъде залесено пространството. Предвиждат се тя да бъде превърната в още една панорамна площадка,” разказа на присъстващите екоактивисти Георги Стаменов.

Служители на кметството също взеха дейно участие в уборката на хълма.

Припомняме, че тепето, което е непосредствено до Главната улица, предлага уникална панорама на Пловдив. Часовниковата кула на върха е издигната през XVI-ти век и е една от най-старите в Източна Европа.

Споделете ни във:

1 коментар за “30 чувала с отпадъци събраха доброволци в Деня на Земята на Сахат тепе /ГАЛЕРИЯ/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.