АктуалноНовини

2603 карантинирани в Пловдивско

На 1800 души задължителната карантина вече е изтекла

26 са случаите на диагностицирани с коронавирус в Пловдив, само двама са лекари

По данни на Регионалната здравна инспекция в Пловдив към 13 часа на 31 март на територията на цялата област има 2603 човека, които са поставени под карантина. За други 1800 души тя вече е изтекла.

26 са случаите на диагностицирани с коронавирус в Пловдив към днешна дата. От тях 18 са хоспитализирани, а 8 са на домашно лечение, съобщи областният управител Дани Каназирева.

Девет са здравните работници с потвърдени проби. От тях само двама са лекари. Петима са  специалисти по здравни грижи и двама са санитари.

Към 31-ви март екипите на РЗИ – Пловдив са извършили проверки за спазване на предписаните мерки в 148 обекта ,107 са търговски, а 41 обществени. Проверени са 33 МПС-та от градския транспорт.

Данните бяха оповестени след днешното редовно заседание на Медицинския щаб в Пловдив. На него е утвърден график за постъпване на пациенти в отделните болници, който ще следва Спешна помощ.

Припомняме, че Транспортна болница също е готова за прием на пациенти с коронавирус.

Полк. Гозманов, директор на ВМА – Пловдив, заяви, че не е оторизиран да дава информация за заразени военнослужещи. Той  уточни, че това е в правомощията на Националния оперативен щаб.

От ръководството на УМБАЛ „Пловдив“ пък отрекоха Клиничната им лаборатория да има липса на предпазни средства. Не само лабораторията, а цялата болница е подготвена със защитни средства, декларираха от там.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Да попитам има ли заповед от РЗИ или МЗ за спиране на търговска дейност на втърлговсите обекти намиращи се на централната пешеходна улица и пешеходен мост Марица.Кмета се изказа и изчезна.Никъде няма потвърдена заповед от РЗИ или МЗ вече четвърти ден търговците са в неведение.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина