17 нови заразени от коронавирус в завода за авточасти в Пазарджик

Актуално Новини

Без нов случай в Пловдив и областта

41 са положителните проби от миналото денонощие при 1450 изследвания, излекуваните за последните 24 часа са повече от новозаразените

41 са положителните проби за Ковид-19 от последните 24 часа при направени 1450 изследвания. 11 от новозаразените тях са в болница. Постоянното увеличение на броя на изследванията не води до ръст на броя на откритите случаи, подчерта членът на Националния оперативен щаб Тодор Кантарджиев. Добрата новина е, че за пореден ден броят на излекуваните надхвърля новооткритите заразени и за вчера той е 42.

Като особено напрегната ситуация се очертава тази в Пазарджик. В завода за авточасти в Пазарджик има нови 17 случая на коронавирус. По думите на Кантарджиев мерки са взети мерки още в началото като част от работниците са пуснати в отпуск и сега след дезинфекция те ще поемат работата.

Случаите, регистрирани за последните 24 часа са разпределени по области, както следва: Благоевград – 1; Кюстендил – 1; Пазарджик – 17; Плевен – 2; Смолян – 1; София – 8; Ямбол – 11.

Общо 258 пациенти с доказана коронавирусна инфекция са настанени в болнични условия под лекарско наблюдение. От тях 29 се намират в интензивни отделения и клиники.

От потвърдените през изминалото денонощие случаи един е установен при медицинска сестра от Кнежа. Така общият брой на медицинските служители у нас, при които е констатиран новият коронавирус, става 249.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.