17-годишен, без книжка, блъсна жена и избяга

Актуално Култура Новини

Пострадалата е в кома и с опасност за живота

Тийнейджърът взел 250-кубиков мотор от познат да се повози

До момента е осъждан два пъти за шофиране без свидетелство

От Прокуратурата и Полицията в Пловдив обявиха на специален брифинг днес, че са установили след незабавни действия 17-годишен неправоспособен шофьор в Долни Воден, който е предизвикал тежко ПТП и избягал от мястото.

Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив, съобщи, че вчера тийнейджърът е поискал от 42- годишен познат 250-кубиков мотор, който му го е представил. После 17-годишният взел със себе си и приятел да го повози.  На улица в Асеновград младежът е блъснал с висока скорост 40-годишна жена и бяга от местопроизшествието.

Пострадалата се намира в болница. В момента е в кома и лекарите се борят за живота ѝ.

На мястото на катастрофата няма следи от спирачен път. В следствие на ПТП-то е повреден и наблизо намиращ се автомобил, поясни ст. комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР-Пловдив.

Спътникът на неправоспособния водач е поискал да се върнат на местопроизшествието, но водачът е отказал, поради което приятелят му е скочил от мотора в движение.

„Шофьорът“ оставил 100 лв. на собственика на мотора, за да покрие щетите по него и се прибрал вкъщи.

Към момента се знае, че 17-годишният нарушител е осъждан два пъти за управление на МПС без необходимата правоспособност, има 4 съставени административни актове. Първото му нарушение е от 2018 година. Само след няколко месеца прави още 2 нарушения, поради което е осъден на пробация.

Споделете ни във:

2 коментара за “17-годишен, без книжка, блъсна жена и избяга

    1. Зависи на кой е син,както се вижда, че предините нарушения пак ги е правил без да мисли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.