АктуалноГрадътНовини

Местният парламент единодушно гласува парите за двата стадиона

С 44 гласа “За”  отпуснаха допълнителни близо 5,8 милиона лева от общинската хазна за довършителни дейности по изграждането на стадионите „Христо Ботев” и „Локомотив”

Парите са предвидени за Бюджет 2022

Общинският съвет на Пловдив прие единодушно да бъдат дадени на двата големи градски футболни клуба над 5,8 милиона лева допълнително финансиране за дейности по изграждането на стадионите.

Според предложението на кмета Здравко Димитров 2 860 000 лв. отиват за спотртаната база на  Ботев, а 2 820 000 лв. за тази на Локомотив. Средствата за стадион „Христо Ботев” са разпределени така – 2 милиона за нови седалки, 90 хиляди за тревно покритие на терена и 294 000 за преработка на проекта, като сумите са без ДДС.

За „Локомотив” допълнителните средства за изработване на технически проект за Централна трибуна, за проект и изграждане на вертикална планировка, тренировъчни терени, паркоустройство и инфраструктура, благоустрояване и озеленяване.

Предложението бе прието с 44 гласа “за”, 0 “против” и 0 “въздържал се”.

Очаквайте подробности.

Бойко Борисов: Парите за стадионите ще бъдат възстановени от държавата, когато се върнем в управлението

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина