АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Стартира най-мащабният инвестиционен проект в областта на жилищното строителство

Направиха първа копка на Residential Park Plovdiv

Най-големият инвестиционен проект в жилищното строителство не само в Пловдив, а и за територията на цялата страна стартира тази вечер в сърцето на Тракия.

Eкипът, който седи зад мащабното начинание, наречено Residential Park Plovdiv, направи символична копка в най-младия район на града под тепетата и обеща, че ако всичко върви по план, до 4 години ще имаме нов градски център, който ще е на терен от десетки декари, забранени за автомобили.

Този проект е исторически и уникален не само за България, но и за Балканите. Уникален е с това, че няма да е просто място за битуване, а ще създава съвършени условия за живот. Ще има изкуствено езеро, обособен огромен площад, множество спортни игрища, детски площадки и зони за домашни любимци, нова детска градина и общо взето всичко, за което си помислите ”, обясни проектантът на комплекса арх. Радко Тодоров.

Уникалното в проекта, който включва над 3200 жилища е, че на практика отдолу той ще “кух” и всички автомобили ще влизат под земята.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

20 коментари

  1. Най-вероятно, защото нямаме плана, а само визуализации, върху закупения терен е предвидено строителство с много висока плътност. Арх. Балчева стана известна с уреждането на инвеститори по този начин. За икономия всички оазиси са еднакви, а за разнообразие някои са перпендикулярно на другите. Върху терените извън комплекса с помощта на компютър визуализаторът е засадил виртуални дървета.

  2. Парк има само в името. И е най-големият само в рекламата. Всъщност жилищен комплекс вътре в Тракия, малка част от нея, застроен по китайски с 60 еднакви Оазиса. Подслон за бежанци от умиращата периферия на България. На мястото трябваше да има истински парк, но няма да има. От истински парк нямаше да се напечелят. Нито предприемачът, нито общинарите от ГЕРБ.

        1. Сравнявах със сателитни снимки, недейте така. Вижда се разширение на парка на юг. И в описанието на проекта така е казано.

          1. Има езеро по стария проект на ЖР Тракия. Извън комплекса, който ще е най-гъстозастроената маст от Тракия. Ти вярваш ли, че някой ще плати огромна сума за да застрои половината?терен?

      1. Ахахахахха, те са сграда до сграда и показали всичко извън парцела зелено. Вие такива балъци ли сте? Между бетона по едно храстче и му викат парк. Сега сме с най-мръсния въздух, при положение, че поне в Тракия имаше малко свободно място. Аз не знам хората, на които им харесват тия комплекси бели дробове и деца нямат ли!?

  3. Ако тезо 3200 семейства са с по-едно дете, дали ще се построят поне три детски градини или училища???? Ще станем като Софиянци децата ни ще ходят по частни градини и учулища, защото държавни няма да има, ужас?

  4. Ще създават съвършени условия за живот, но вече съсипват живота на настоящите жители на Тракия. Предизвикват невиждано запрашаване на въздуха целодневно и ежедневно, а камионите им се включват в движението от необозначени изходи – създават предпоставки за ПТП. Презастрояване до последно, а от това губим всички.

  5. Поредната уникална простотия! Зико обеща спиране на презастрояването – пълен майтап. Инсата ще превърта мангизи. За всички тия нови сгради трябва сериозна нова инфраструктура. Добре че комунистите са направили толкова много, че сега мутрите да има къде да строят.

    1. Напротив! Трябва да се строи, за да се модернизира средата. Това е добре и за икономиката. Не ви разбирам мисленето, хем се оплаквате от бедност, хем нещете да се развивате. Ходите по Сингапур, Япония, ОАЕ, ама у нас видиш ли било презастрояване. Глупости на търкалета!

      1. Жилищното строителство не създава благосъстояние на населението, а модерните нови производства и модерна инфраструктура. Тия гета правят пари само за шепа инвеститори.

  6. Идеята за изцяло пешеходно движение на горното ниво и зеленина е нещо хубаво, дано предвидените паркоместа под земята да са достатъчно.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина