ГрадътНовини

ПИМК пусна интермодален влак от Бургас до Пловдив

Пловдивската компания има договор с Maersk за една година, като ще превозва товари на мебелната верига JYSK

Пловдивската компания „Пимк рейл“ пусна интермодален влак от пристанище Бургас до терминала си в Пловдив. Влакът е по договор за една година с оператора на контейнерни линии MAERSK, като клиентът на основаната преди преди повече от 110 години в Копенхаген компания е мебелната JYSK.

Това обявиха пред медии собственикът на „Пимк рейл“ Пенко Несторов и изпълнителният директор на компанията Калина Кискинова, съобщава Капитал.

Капацитетът на влака е 34 контейнера, като беше съобщено, че пускането на влака е резултат от три годишни усилия. От интермодалния терминал в Пловдив контейнерите продължават с камион към логистичен център на JYSK в Икономическата зона София – Божурище.

„ПИМК рейл“ води началото си от голямата автомобилна компания от Пловдив ПИМК. Интермодалните проекти първоначално започват с партньора DB Schenker и поделението на Deutsche Bahn в България. Проектът е за блок-влак от Русе до Нюрнберг, Германия. Първият блок-влак тръгва в края на януари 2015 г., а товаренето става в Пристанищен комплекс – Русе. Пловдивската компания е ангажирана с това да извози товарите от и до жп терминалите в двете крайни точки. ПИМК осигуряваше товарите за 23 от общо 34 ремаркета за курс, а спедиторът „Шенкер“ – останалите 11.

ПИМК обаче решава да развие собствена жп компания и през 2015 г. вече има договор с вагоноремонтния завод в Септември за специални джоб-вагони за ремаркета.

Снимка: © ПИМК

Още по темата:

Само ПИМК иска Интермодалния терминал край Пловдив

Договорът за интермодалния терминал край Пловдив е подписан

Премиерът отиде с влак до Интермодален терминал Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина