АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Стартира най-мащабният инвестиционен проект в областта на жилищното строителство

Направиха първа копка на Residential Park Plovdiv

Най-големият инвестиционен проект в жилищното строителство не само в Пловдив, а и за територията на цялата страна стартира тази вечер в сърцето на Тракия.

Eкипът, който седи зад мащабното начинание, наречено Residential Park Plovdiv, направи символична копка в най-младия район на града под тепетата и обеща, че ако всичко върви по план, до 4 години ще имаме нов градски център, който ще е на терен от десетки декари, забранени за автомобили.

Този проект е исторически и уникален не само за България, но и за Балканите. Уникален е с това, че няма да е просто място за битуване, а ще създава съвършени условия за живот. Ще има изкуствено езеро, обособен огромен площад, множество спортни игрища, детски площадки и зони за домашни любимци, нова детска градина и общо взето всичко, за което си помислите ”, обясни проектантът на комплекса арх. Радко Тодоров.

Уникалното в проекта, който включва над 3200 жилища е, че на практика отдолу той ще “кух” и всички автомобили ще влизат под земята.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

20 коментари

  1. Никакво свързване с „Лаута“ няма да има. Каквото остана от лаута до границата с този „комплекс – парк“ го залесиха. Новото – плътна застройка с изкуствени дървета. И както се говори, че собственикът на Аквапарка ще премахва водните пързалки и ще застроява терена със същите еднотипни блокове, като тези които направи, ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО ПРЕЗАСТРОЯВАНЕ НИ ОЧАКВА.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина