14 се заклеха да служат в спецчастите – ВИДЕО

Актуално Власт Градът Новини

Новите попълнения в Българската армия при Сините барети се заклеха във вярна служба на отечеството на площад Централен в Пловдив. По традиция от последните години това се прави пред обществеността преди официалното честване на бойния празник на Гарнизон Пловдив.

Заря за бойния празник на Гарнизон Пловдив – ВИДЕО

Четиринадесет новоназначени военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) се заклеха във вярна служба на отечеството.

Командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев се обърна към тях с думите:

 

Днес вие се заклехте за вярност пред род и родина. Клетвени думи, казани пред бойното знаме на Специалните сили на Българската армия. Зад него стоят успехите и предизвикателствата на десетилетия смели парашутисти. Славен път, започнал от парашутната дружина, изживян с много възходи, предизвикателства и успехи. Днес вие поехте ангажимент да изпълнявате най-върховния дълг, който всеки българин може да поеме – да служите вярно и отговорно на отечеството си. Благодаря ви за този избор. Вярвам, че ще успеете да поемете всички предизвикателства на службата, че ще стиснете зъби когато се налага и ще вървите напред.

Видео от церемонията може да гледате ТУК.

Честването продължи със заупокойна молитва в памет на загиналите воини от гарнизон Пловдив във войните за освобождение на България, която беше отслужена от Негово високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай и поднасяне на венци и цветя на паметника на военнослужещите, доблестно изпълнили воинския си дълг.

Представителните блокове на СКСО, 3-та авиобаза „Граф Игнатиево“, 24-та авиобаза „Крумово“, 110-ти Логистичен полк, 91-и Инженерен батальон и духовите оркестри на СКСО и ВВС преминаха в шествие от площад „Съединение“ до площад “Централен“ и се включиха в тържествената проверка /заря/.

Споделете ни във:

1 thought on “14 се заклеха да служат в спецчастите – ВИДЕО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.