АктуалноВкусът на градаЖивотЗабавлениеНовини

Новите места в Капана, които се родиха в изолацията

На едно от най-обичаните места в Пловдив трима човека рискуваха и представиха за първи път своята концепция именно в този несигурен период
Прясно изпечено кафе, чешки козуначени коминчета и сочни стекове са най-актуалните предложения в арт квартала
Веселина Михайловска

Само преди няколко месеца Капана беше пуст и празен поради временното затваряне на любимите заведения покрай принудителната изолация. Почти двата месеца без възможност за сядане навън постави редица трудности пред бранша и все още е доста сложно да се предвиди какво ще е положението дори и седмица занапред. Все пак, на едно от най-обичаните места в Пловдив – квартал Капана, трима човека рискуваха и представиха за първи път своята концепция именно в този несигурен период.

Започваме някак логично именно с кафето, защото то е напитката, без която сутрин не можем да се събудим и денят ни без неустоимия му вкус и аромат никога не е съвсем същият. В материала си с препоръки откъде да си купим качествено кафе за вкъщи ви представихме SNACK Specialty Coffee, а ако искате да опитате селекцията им на място, може да го направите на ул. Христо Дюкмеджиев. Концепцията им е да намират и изпичат едни от най-добрите налични кафета в света. Не обичат да смесват различни сортове, за да гарантират истинския вкус и да дадат възможност за индивидуално разкриване на характеристиките на всеки регион и производител.

Продължаваме малко по-надолу по улицата в посока центъра, за да насочим вниманието ви към едно място, което не е съвсем ново, но както те сами закачливо се шегуват – в края на юни изпратиха маймуната, но без нейните бургери. Monkey Burgers е вече в историята на квартала, а Вилица и нож остава заведението, в което ще може да се насладите на крафт бургери, премиум говежди, телешки и свински стекове, авторски салати и house-mixed сосове. Новите собственици запазват донякъде идеята, но надграждат не само с подобрени вкусове, но и с безплатен детски кът за малките посетители, докато родителите им се наслаждават на апетитната храна и цялостно освежен интериор.

Запазили сме си десерта за накрая, защото доскоро в Града под тепетата наистина нямахме такива вкусотии. Произходът на козуначените коминчета донякъде е спорен, тъй като в днешни дни се предлагат в Чехия, Унгария, Германия и др. държави под няколко различни наименования. Но в Пловдив те се приготвят по оригинална чешка рецепта, а мястото е Trdlokafe. Гарантираме, че традиционният търделник е неустоим и направо се топи в устата. Предлага се както в чист вариант от прясно изпечено ароматно козуначено тесто, както и с разнообразни пълнежи за всички почитатели на сладкото. Ще ги намерите зад паркинга на халите до външната част на ресторант Софра и не пропускайте да ги опитате. Ще ни благодарите после!

Източник: Lostinploviv.com

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина