11 проекта на обща стойност 113,5 млн.лв. иска да реализира общината с нов дългосрочен дълг

Актуално Градът Живот Изпод тепето Новини
нов мост над Марица

Най-мащабна е идеята за нов мост над Марица с индикативна стойност от 30 милиона лева

11 големи инфраструктурни проекта на обща стойност 113 501 750 лв. иска да реализира Община Пловдив с нов дългосрочен общински дълг на същата стойност. Днес от администрацията поканиха гражданите на публично обсъждане на проектите и идеята за финансирането им, което ще се състои на 12 май в пленарната зала на Общински съвет. Кметството планира средствата да бъдат изтеглени от Фонд за устойчиви градове, а  дългът да бъде погасяван чрез собствени бюджетни средства.

Ето и проектите със стойностите, които са обявени на сайта на общината и за които от там искат мнението на пловдивчани:

Проект„Пробив „Модър-Царевец“

Предназначение: Свързване на ул. „Модър“ и ул. „Царевец“ чрез подлез под жп линиите, с което ще се разтовари трафика и движението около едни от най –натоварените кръстовища, а именно това на бул.„Коматевско шосе“ с бул.„Александър Стамболийски“ и това на бул.„Христо Ботев“ с бул.„Никола Вапцаров“; Стойност:11560450 лв.

Проект„Пробив “Водна палата”

Предназначение: Кръстовището при Водната палата между булевардите „ Цар Борис IIIОбединител“ и „Марица“ е едно от най –натоварените в град Пловдив.Достигането на капацитета си, като пропускателна способност,кръстовището дължи освен на високата транспортна интензивност на транспортните потоци по двата булеварда особено по бул.„Цар Борис III Обединител“. С изграждането на този обект ще се облекчат задръстванията, които започват от кръстовището на бул.„Цар Борис III Обединител“ с бул.„Шести септември“ и продължават до кръговото кръстовище на бул. „България“ до Панаира. Стойност:9200000 лв.

Проект„Изграждане на нов мост над р. Марица“

Предназначение:Проектът е част от доизграждането на вътрешния ринг на Пловдив. Сизпълнението на новия мост ще се осъществи функционална връзка между район „Западен“ и район „Северен“. Стойност:30000000 лв.

Проект„Реконструкция на ул. “Царевец” в участъка от бул. “Хаджи Димитър” до бул. “Свобода”

Предназначение:Ул.”Царевец” е важна транспортна артерия за град Пловдив осъществяваща транспортният достъп към кв. ”Христо Смирненски” и УМБАЛ „Свети Георги” от бул. ”Пещерско шосе”. В участъка от бул.”Пещерско шосе” до бул.”Хаджи Димитър” представлява паважна улица,която е в лошо състояние и има нужда от ремонт, а в участъка от бул.”Пещерско шосе” до бул.”Свобода -продължение” е с асфалтобетонова настилка също в лошо състояние. Стойност:12165000лв.

Проект„Реконструкция на бул. “Хаджи Димитър” в участъка от съоръжение “Коматевски пътен възел” до ул. “Царевец”

Предназначение:Бул.„Хаджи Димитър“ играе важна роля в транспортно комуникационната система на града, като носител и разпределител на транспортните потоци, идващи от натоварения бул.„Пещерско шосе“ в посока централна градска част. Стойност:5070000 лв.

Проект„Разширение на бул. “Марица -север” с паркоместа от бул. “Цар Борис III Обединител” до ул. “Победа” -етап I, ул. “Победа” до бул. “Васил Априлов” -етап II“-Предназначение:Обектът –бул. „Марица –север“, обхващащ участъка от бул. „Цар Борис III Обединител“ до бул. „Победа“ –Етап I и бул. „Марица –Север“, обхващащ участъка от бул.„Победа“ до бул. „Васил Априлов“–Етап II, е разположен в V –та градска част, северно побрега на река Марица.Стойност:15000000 лв.

Проект„Реконструкция и разширение на ул. “Кукуш” в участъка от надлез Родопи до бул. “Македония”

Предназначение:Към настоящия момент ул. “Кукуш“ представлява вътрешно квартална обслужваща улица свързваща надлез „Родопи“ и бул. “Македония“. Настилката и е различна –паважна и асфалтобетонова. Същата не се явява носител на линия на МГОТ. Съществуващият габарит на улицата е 6,00м , като настилката е различна –паважна и асфалтобетонова и не добро експлоатационно състояние. По цялото продължение на участъка има улично осветление и дървесни видове. Бордюрите са в лошо състояние. Съществуващите тротоари в лошо състояние. Хоризонтална маркировка липсва. Вертикалната сигнализация се нуждае от подмяна и допълване. Стойност:10000000 лв.

Проект„Реконструкция и рехабилитация на ул.„Митрополит Панарет“

Предназначение:Реконструкция и рехабилитация на ул.„Митрополит Панарет“ предвижда облагородяване на техническата инфраструктура, пренареждане на паважната настилка, подмяна на канализационната мрежа и рехабилитация на тротоарите. Стойност:530000 лв.

Проект за туристически информационен център в УПИ I-1537, 1538 (ПИ 520.1733) и платформа за временен достъп до ТИЦ в част от ПИ 520.1689, кв. 391 по плана на първа градска част, гр.Пловдив

Предназначение:Реализирането на проекта за Туристически информационен център,ситуиран в непосредствена близост до Археологическият комплекс„Източна порта” (със статут на археологическа недвижима културна ценност с категория „национално значение”), ще допринесе за социализирането на недвижимата културна ценност, чрез създаване на подходящи условия за пълноценно осъществяване на „диалог“ между посетителите и експонирания Античен комплекс, както и обслужване на посетителите, чрез предвидените зони –кафе-сладкарницата, зона за търговска дейност за продажба на сувенири, информационни материали, книги и други. Стойност:1328500 лв.

Проект за Естетизация и рехабилитация на подлез “Баня старинна”

Предназначение:Основната цел на проекта, чрез неговото реализиране е създаването на цялостна нова визия на подлеза, която да комбинира едновременно съвременно и устойчиво архитектурно пространствено оформление, да повиши функционалността на пешеходното съоръжение чрез ясното указване и системното проследяване на връзките между подземните пространства и наземните подходи към съответните посоки и осигури достъпна среда за хора в неравностойно положение. Стойност:3747800 лв.

Проект„Многоетажен паркинг вУПИ VІІ, кв.21 нов /кв.413 стар по плана на ЦГЧ, гр. Пловдив“

Предназначение:Целта на разработеният инвестиционен проект е да се построи нова сграда за многоетажен паркинг в УПИ VІІ, кв. 21 нов /кв. 413 стар по плана на ЦГЧ, гр.Пловдив, за да се облекчи автомобилното движение и се създаде комфорт на гражданите, като се осигури допълнителен брой паркоместа. Стойност:5000000 лв.

Отделно от инфраструктурните обекти е представен и проект за организационна и техническа модернизация на двете най-големи общински предприятия:

Проект „Повишаване на организационната, техническата и административна осигуреност за подобряване на качеството на екологичните мерки за поддръжка и облагородяване на качеството на екологичните мерки за поддръжка и облагородяване на градски зелени площи и откритите обществени пространства в град Пловдив“ -Предназначение:1. Строително-монтажни работи за подобряване на административната и
материална база на ОП“Чистота“ и ОП“Градини и паркове“ –Стойност:3 000000лв.;

2. Придобиване на нова екологична специализирана техника и оборудване за нуждите на ОП“Чистота“ и ОП“Градини и паркове“ за поддържане на зелената система и чиста градска среда –Стойност:6900 000лв.

Споделете ни във:

4 коментара за “11 проекта на обща стойност 113,5 млн.лв. иска да реализира общината с нов дългосрочен дълг

  1. 1.Къде е реконструкцията на “Даме Груев”?
    2.Защо от години в Пловдив не се преасфалтират основни булеварди,които са в трагично състояние,да не изброявам,няма да ми стигне мястото?
    3.Може ли кметът на “Южен” да покаже за мандата си какво е направил?

  2. Не, на дългосрочните огромни дългове! Как ще управляват и развиват града следващите кметове, ако имат да изплащат огромни дългове от предишните? Знаем, при Тотев какви заеми се взеха и къде потънаха! Взимането на дългосрочни заеми от Общините трябва да се забрани със закон!

  3. Как виждаш бай Сельо дошъл от с.Караджово или Маноле с БМВ за 3000лв да се качи на електрически автобус

  4. По-добре 200 електрически автобуси за 200 млн лв и хората да се качват на тях (и да слезнат от автомобилите и да няма задръствания на водната например), вместо всичките тия пробиви, разширения и т.н.

    Връзките между – кварталите – да.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.