АктуалноГрадътКриминалеНовини

Засилена е охраната на КСУ „Кн. Мария-Луиза“, с децата работят психолози

След снощния инцидент, при който 33-годишен мъж прескача оградата и напада 17-годишна възпитаничка на центъра, от която има дете

Охраната на Комплекса за социални услуги „Кн. Мария – Луиза“ е засилена, след снощния инцидент там. На място, още броени часове след случилото се, работят психолози с децата. Това съобщи заместник-кметът на Община Пловдив по социални дейности Анести Тимчев.

Припомняме, че по данни на полицията снощи 33-годишен мъж прескача оградата и напада 17-годишна възпитаничка на центъра, от която има дете. По-късно нападателят се хвърля от висока жилищна сграда в Пловдив и загива. 33-годишен наръга приятелката си 5 пъти в корема и се хвърли от 8-мия етаж

Веднага е повикана линейка и момичето е настанено в болница. Направени са му две операции в областта на гърдите и корема. Засега няма опасност за  живота му, но се правят допълнителни изследвания. Детето на девойката също е добре.

Кметът Здравко Димитров е информиран още снощи за случая от Анести Тимчев и директорката на комплекса Дарина Кукева, която днес е в болницата при пострадалото момиче.

Психолози вече работят с възпитаниците на Центъра за настаняване от семеен тип, още сутринта бяха набелязани мерки за засилване на охраната на комплекса заедно със заместник-кмета по сигурността Йордан Ставрев и с началника на Шесто РУ Николай Кирков. Имаме пълното им съдействие, за да не се създаде допълнително напрежение“, коментира Анести Тимчев.

От днес Детски дом “Княгиня Мария-Луиза” вече не съществува

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина