АктуалноВкусът на градаЗабавлениеНовини

Откъде в Пловдив да си купим качествено кафе за дома?

Lost in Plovdiv идентифицира за вас 4 места в града, които подбират за клиентите си най-доброто от кафеената култура

Мнозина от нас не могат без кафе сутрин и упойващият му аромат е това, което ни разбужда и вдъхва енергия за предстоящия ден. То не е само напитка, но и истинска страст. Често преди пандемията с коронавируса грабвахме по чаша от ароматната напитка от любимото заведение на път за работа, или използвахме обедната почивка, за да му се насладим отлично приготвено в някое от препоръчваните места под тепетата. Сега обаче, все по-често си стоим у дома и дори нямаме опция да му се насладим навън и през уикенда. Това накара и голяма част от читателите ни да си приготвят сами кофеиновата напитка. Независимо дали го предпочитате на джезве, кафеварка или кафе машина, добре подбраният сорт и бленд са от огромно значение за отличния вкус. С идеята, че всеки заслужава специално кафе, екипът на единствения дигитален пътеводител в Пловдив подбра за вас 4 места, на които предлагат разнообразие от качествени сортове, които да използвате в домашни условия.

Няма да ви учудим, ако споделим, че първата пекарна за кафе в Пловдив, се намира в Капана. Дюкянъ е малко встрани от туристическото сърце на ул. Христо Дюкмеджиев, но пък ни примамва с неустоимия аромат на прясно кафе. Майсторът започнал да изучава преди повече от 25 години бизнес концепцията в кафе бранша и е преминал през школата на мултинационални компании и брандове. На сайта им може да поръчате различни блендове и сортове кафета от няколко различни държави и сами да намерите своя фаворит.

THE FAMILY Coffee Roasters е следващото място, което привлече вниманието ни в търсенето на добро кафе. Те описват себе си като част от третата вълна кафе пекари, които се стремят да променят възприятието за кофеиновата напитка. Предлагат селекция от висококачествена арабика, чийто произход може да проследите от локацията на фермата, начина, по който се отглежда, степента на съзряване и периода на беритбата, та чак до пристигането ѝ при тях, където те  преглеждат зърната и майсторски ги изпичат. От техния онлайн магазин освен кафе на зърна, може да си закупите и различни аксесоари, които да ви помогнат за приготвянето му вкъщи.

SNACK Specialty Coffee е нова българска марка, която намира и изпича едни от най-добрите налични кафета в света. Използват зърна, които се отглеждат и обработват по специфичен начин с цел постигане на максимално високо качество, а не количество. Кафетата, с които предпочитат да работят, са оценени минимум с 86 точки, винаги са сезонни реколти и са изпечени до съвършенство. На сайта им освен кафе, може да си изберете органичен чай или подходящо оборудване.

Последното ни предложение е, ако сте почитател на Chucky’s , да го поръчате от Dwell Coffee House. С отварянето си през 2014, Chucky’s се превърна в първото място в София, където не просто се приготвя внимателно селектирано кафе, отглеждано в някои от най-добрите ферми по света, а се говори с удоволствие, любопитство и любов за кафето като култура. И се пие, разбира се.

А вие какво кафе предпочитате?

Източник: Lostinplovdiv.com

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Един коментар

  1. Първата пекарна на кафе в наши дни, наистина се намираше в Капана , но ако не се лъжа беше 1990-91год. до съществуващият тогава бар Чери.Доста преди да се появи гореописаната.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина