АктуалноГласовеИзпод тепетоМненияНовини

Бойко Борисов: Светът върви към стокова търговия (ВИДЕО)

„Когато дойде това време ние ще сме готови“

От думите му стана ясно, че „очакваме от едни да ни дадат белина, други-инсулин, а ние защитни средства“

„Ние с нашата индустрия на практика си създаваме за новото време (когато дойде), не парично, а стоково“

„Обикаляме България да възстановим производството, да им дадем бизнес на тези хора, защото нямат една поръчка. Искаме през тези поръчки да им осигурим хляб“, заяви премиерът Борисов пред медии днес при посещението си в завод Арексим в Смолян.

Доскоро тук се произвеждаха компоненти за автомобилната, елетромеханичната и козметичната промишлености. От вчера се произвеждат предпазни очила за медицински лица, които работят с пациенти с коронавируса. Целта е да се достигне производство от 200 000 бройки месечно. Скоро тук ще се правят и около 200 000 защитни шлемове в рамките на месец. Тази реорганизация отнема години, но българските индустрия и работници се справиха изключително бързо. Оттук продукцията бързо ще стига до всички медицински лица на „първа линия“ в България.

Мистър-председателят отбеляза, че далеч преди другите държави правителството е възложило на българската индустрия като завода в Смолян, да реорганизира производствата си.

Той подчерта, че в Смолян се правят най-модерните и сигурни защитни очила и шлемове.

„Такива сме предплатили на Китай. А шлемовете, които виждате, пък се слагат отгоре и са за най-рисковите места, за да предпазят докторите.“

Борисов бе категоричен, че след като нуждите у нас бъдат задоволени, ще бъдат изнесени количества и за външния пазар. По думите на му ще има и за ЕС.

„Маса колеги са ми заявили, каквито количества произведем, такива да им дадем. Така че освен за нашия вътрешен пазар, така и като съпричастност за Европейския съюз.

Очакваме от едни да ни дадат белина, защото се оказа, че и белината е също кът, а за В и К-атата това е жизнено важна стока. Други-инсулин, трети – еди кавко си, така че ние с нашата индустрия на практика си създаваме за новото време (когато дойде), не парично, а стоково. Стокова търговия, който има да размени ще размени, така върви света към момента. Така че ние в доста заводи вече работим по тази тема.“  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Борисов питай Киро Асенов, защо освободи Арексим в отпуск, а тегли девиденти за маски????
    Не сме ОВЦЕ И НЕ ПАСЕМ ТРЕВА! С ТОВА ПОДПИСВАШ ПРИСТРАСТИЕТО СИ КЪМ ФИРМИТЕ НА ГЕРБ!
    Проклятие за Гебр и Дариткова, която след твжето посещение обяви трима лекаро за болни !
    НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ЛЪЖЦИ???? БОРИСОВ, АКО ТИ С КРАДЕНО ВИСШЕ, ТО ИМА ХОРА СПЕЦИАЛИСТИ!
    МИСЛИШ СЕ ЗА УМЕН, А КРЕЩИШ ОТ НЕКАДЪРНОСТ!
    ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА!!!!
    https://blitz.bg/politika/borisov-s-maska-se-pusna-na-zhivo-ot-smolyan-za-da_news737198.html

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина