Борисов се закани да извади ГЕРБ от парламента, ако президентът наложи вето на извънредното положение

Актуално Власт Избори 2021 Новини
Бойко Борисов - извнредно положение

Премиерът: Президентът говори нелепици

Министър-председателят сравни държавния глава с „дърта свекърва, ама от тези злобните“

„Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от цял свят, да му наложи вето. Аз ще извадя ГЕРБ от залата. Да оставим народа без извънредно положение и ще го уморим“. Тоза каза в отговор на журналистически въпрос премиерът Бойко Борисов днес в Смолян, където заедно с вицепремиера Томислав Дончев и председателя на Националния оперативен щаб и началник на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски, посети предприятието „Арексим“, където след реорганизация от вчера се произвеждат най-висок клас защитни очила и шлемове за медицинските специалисти, изправени на първа линия срещу COVID-19.

Управляващите трябва да преосмислят социалната изолация в разумен срок

Борисов сравни Радев с „дърта свекърва, ама от тези злобните“. „Не разбирам как може в ден, когато баща ти е умрял, да говориш нелепици“, каза още Борисов. Той допълни, че сутринта се е чул с Радев, за да му изкаже съболезнованията си.

Борисов коментира и извънредното изявление на президента така:

„Един родител, който си обича децата и когато трябва да ги заведе на ваксина или на зъболекар, колкото и детето да плаче и да се дърпа, истинският родител знае, че в бъдеще само това може да му спаси живота и да е здраво.“

С този пример той се опита да подчертае, че ограниченията са болезнени, но ще помогнат за овладяване и справяне с разпространението на COVID-19, както и с негативните социално-икономически последици от пандемията.

Мистър-председателят отбеляза, че далеч преди другите държави правителството е възложило на българската индустрия като завода в Смолян, да реорганизират производствата си и използвайки своите възможности днес по поточните им линии вече има произведени модерни и сигурни защитни очила.

„Ние обикаляме България да възстановим производства, да им дадем бизнес на хората, тези хора нямат една поръчка. Искаме да им дадем хляб, през тези поръчки. А някой излязъл с едно листче, каже 5 приказки и се прибере. От 8 сутринта съм подложен на въпроси, защо на него не му задавахте“, каза още Борисов.

Припомняме, че правителството предлага, а парламентът днес решава дали да удължи с още месец извънредното положение, въведено заради коронавируса. Сега ограничителните мерки са до 13 април, а искането е да са до 13 май 2020.  Това е втори сблъсък на президента с управляващите от въвеждането на ограниченията.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Борисов се закани да извади ГЕРБ от парламента, ако президентът наложи вето на извънредното положение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.