АктуалноГласовеИзпод тепетоМненияНовини

Ще предприеме ли мерки Общинският щаб в Пловдив срещу неспазването на предписанията в църквите?  

Анести Тимчев: „В крайна сметка грижата за човека и здравето му е  грижа и на Пловдивската митрополия“

Църквите са другото място с потенциална опасност от това да не се спазва отсотянието от човек до човек, коментира заместник-кметът по социална политика на Пловдив Анести Тимчев в отговор на журнастически въпрос.

Под тепето попита Общинския кризисен щаб ще предпиреме ли мерки по отношение на струпванията на хора в църквите в Пловдив и неспазването на дистанция?

Тимчев припомни, че „преди пет дни Негово Високопреосвещеснество пловдивският митрополит Николай изпрати едно благонравно отворено писмо, с което освободи миряните от задължението да ходят в църковните храмове.“

Зам.-кметът цитира пасажи от писмото, според които е казано, че непосещението в църква не означава непочит към Бога. И разтълкува специално думите към по-възрастните хора да не идват защото са опасни времена.

„Стана ясно вчера, че Националният щаб ще проведе среща със Светия синод на БПЦ,  за да може по този въпрос да има ясно и категорично становище,“ напомни зам.-кметът по социална политика и сподели личен опит.

По думите му, в Пловдивската епархия свещениците са близо до хората и ги предупреждават, онези които присъстват на служби, да спазват дистанция и мерките за неразпространение на вируса.

„В крайна сметка грижата за човека и здравето му е  грижа и на Пловдивската митрополия и митрополит Николай ясно е доказвал това многократно“, заключи Анести Тимчев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Е КАК ЗИКИТО ДА СПРЕ НАРУШЕНИЯТА В ЦЪРКВИНЕ.ГРАДА НЕ ГО УПРАВЛЯВА ТОЙ А ДВАМА МАЛОУМНИКА С ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ– НИКИ РОЛЕКСА И ЗДРАВКА ИЗМАМАТА.

  2. НЕ СТАВА СЪС „…благонравно отворено писмо, с което освободи миряните от задължението да ходят в църковните храмове…“ КАКТО СИ МИСЛИ МУТРО’ПОЛИТ’ИКЪТ ГОСПОДАР НА ПОСЛУШНИЦИ ОБЩИНСКИ.
    СТАВА КАКТО ПАПАТА И КАКТО ПАТРИЯРХЪТ ЯСНО ВЕЧЕ РАЗПОРЕДИХА БЕЗ ДВУСМИСЛИЦИ ДА СЕ СПАЗВА КАРАНТИНАТА БЕЗ ДА СЕ ГЪЧКАМЕ „НА ЦЪРКВА“ (цит. Неофит):
    „…Останали в домовете си, пред домашната икона, притихнали с покайни сърца да отправим взор към Спасителя Христа с молитва…“
    =ПО ДОМОВЕТЕ=
    Някоя част от изречението да е неясна, попадио?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина