Актуално

Шефката на Басейнова дирекция не се яви в съда (ВИДЕО)

Никой не знае със сигурност къде е

Шефката на Басейнова дирекция не се яви в Районен съд – Пловдив днес в 14 часа на заседание, на което трябваше да бъде разгледано искане на прокуратурата за отстраняване от длъжността директор, докато трае разследването. Обвинението се аргументира с факта, че тя би могла да повлияе на свидетели.

Цветелина Кънева обаче не дойде и делото бе отложено за 17 март, тъй като по закон тя трябва да присъства.

В залата стана ясно, че никой не знае със сигурност къде е Кънева.

Съдът поиска официална справка за местонахождението ѝ.

Цветелина Кънева била освободена от ареста в четвъртък – 27.02.2020 г. в 17,30 под парична гаранция от 5000 лева, разказа адвокатът ѝ Делчо Джубелиев пред медиите.

Той разказа, че единственото, което знае му е предадено от съпруга ѝ. По неговите думи Цветелина била отведена рано тази сутрин около 7 часа или от Спецпрокуратурата или от служители на КПКОНПИ, които ѝ дали време да ползва банята и я извели без белезници.

Припомняме, че днес Специализираната прокуратура и КПКОНПИ стартираха нова акция по разследване на корупция в Басейнова дирекция –Пловдив. До обяд от сградата на ведомството на улица „Янко Сакъзов“ бяха изведени 7 души – 6 жени и един мъж.  Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията.

Междувременно стана ясно, че Председателят на групата на ВМРО в Об С – Пловдив също е арестуван.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина