АктуалноКриминалеНовини

Черен уикенд: Три жертви на пътищата в Пловдив и областта

Пиян шофьор предизвика катастрофа в града, при която загина водач на такси

Две жертви и осем ранени тази сутрин на магистралата

Пиян 23-годишен шофьор на БМВ предизвикал катастрофа до моста на Адата в събота, след като не е спрял на знак „Stop“ и се е блъснал таксиметров автомобил. При инцидента на бул. „Шести септември“ при кръстовището с моста на река Марица е загинал на място 60-годишния водач на таксиметровия автомобил „Дачия“. В БМВ-то заедно с пияния шофьор е имало и дрогиран пътник на 21 години. Двамата са арестувани, съобщиха от пресцентъра на  ОД на МВР.

Двама загинаха и 8 души са били ранени при зверска верижна катастрофа на автомагистрала „Тракия“ тази сутрин.

Инцидентът е станал на 152-я километър на аутобана по посока Бургас, съобщиха от полицията. По първоначални данни, „Мерцедес Вито“ се е блъснал отзад в лек автомобил БМВ, а след тях са се нанизали още два автомобила – „Ситроен“ и „Пежо“. Първите два автомобила са били с чуждестранна регистрация.

При сблъсъка е загинала 56-годишната водачка на единия автомобил, която е турска гражданка. Ранени са 8 души, като един от тях – мъж, пътувал в БМВ-то, е бил в много тежко състояние и по-късно е починал в болницата. Има опасност и за живота на неговата спътничка.

В образуваната тапа е станала още една катастрофа – между два фолксвагена, също с пострадали. Всички са откарани в УМБАЛ „Св. Георги“. По данни на Центъра за спешна медицинска помощ, трима от тях са български граждани, а всички останали – турски, пътували в мерцедеса.

На място са били изпратени екипи на пожарната, полицията и линейки. Наложило се е да бъдат рязани ламарините на колите, за да бъдат извадени ранените.

Най-вероятната причина е заспиване зад волана, предполагат от полицията. На място е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

Часове наред движението в участъка бе затворено, а автомобилите бяха пренасочвани по обходен маршрут през път II-56– път I-8  и път II-66, като на магистралата можеше да се излиза едва на 165-я километър в близост до Чирпан. Движението бе регулирано от Пътна полиция.

 

Тепърва ще се изясняват причините.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Каква държава сме , два дни от както е убит таксиметровия шофьор никой не е уведомил близките му , обикалят болниците и го търсят да си го приберат , ужасно е

    1. Това е българската полиция..най вече КАТ… .. Тях ги интересуват само да правят актове и да налагат глоби…. Другото не е било тяхна работа и задължения….НИЩООО ЧОВЕШКО и ГРАМ ДОРИ….. НЯМА В ТАЗИ ПАПЛАЧ НЕГРАМОТНИ И И
      АМАТЬОРИ…
      Важното е за тях да взимат %… Ти от налагани те глоби….
      ТЕ не контролират автомобилния транспорт…. т. е… Както се наричат… КАТ… А ПРЕЧАТ… ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина