АктуалноГрадътНовини

Целият състав на Пожарната в Пловдив е мобилизиран

Приоритет са наводнените пътни съоръжения, здравни и социални заведения   

Таня Грозданова

Над 50 сигнала за помощ само след първия порой са насочени от Спешния телефон към Пожарната и гражданските спасителни служби в Пловдив. Целият наличен състав на Пожарната е мобилизиран, навън са всички екипи и работят. Това съобщи за Под тепето инспектор Цвятко Дешев, говорител на РСПБЗН.

Приоритет наводнените пътни съоръжения, тъй като трябва да бъден отпушен трафика. Екипи са съсредоточени на: Централна гара, Коматевски възел и Кукленско шосе.  Има и закъсали автомобили.

Сигналите са десетки и продължават да пристигат нови, приоритет ще бъде отдаван на здравни и социални заведения, уточниха от силите на реда.

Според  данни на спасителните служби, най-тежко е положението в  квартал Кючук Париж, където има наводнени улици и мазета на къщи.

„Има места, на които е тежко положението, но не е страшно. Обходих всички – Кукленско и Коматевския  възел са с най-много вода,“ разказа кметът на Южен Борислав Инчев пред Под тепето.

По думите му, има големи локви до надлез Родопи също. Директорката на училище „ Димитър Талев“  е съобщила за наводнен приземния етаж в сградата.

„Истината е, че това ще се случва докато не бъде направен, така наречения Южен обходен колектор, който сега се казва „Периферен колектор“. Сега съществуваща система не може да поеме количеството вода. Периферният колектор  освен районите Южен и Западен ще отведе  водите и на селата от Родопската яка,“ коментира Инчев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина