АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеФотогалерия

Цветана Манева хвана четката в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Голямата актриса рисува с боя за коса на откриването на Италианския фестивал на красотата и прическата

Цветана Манева влезе смело в нетипичен за голямата актриса вид изкуство. Тя хвана четката в Европейската столица на културата и рисува с боя за коса в панаира, под вещото ръководство на художника Васил Стоев. 12-метровото платно бе опънато пред втора панаирна палата, като върху него послание оставиха всички гости на  XXVIII-я Италиански фестивал на красотата и прическата. Цветана Манева нарисува с вишнева боя стилизирано М с опашка, след което преряза лентата на събитието, на което е патрон.

Сред официалните гости, оставили колоритен отпечатък на 12-метровото платно, наречено Стена на красотата, бе посланикът на Индонезия в България – Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид. Същото стори и съпругата на италианския посланик Антонела Ренси.

Тазгодишното издание на Италианския фестивал на красотата и прическата е тематично обвързано с естетическите послания на инициативата „Пловдив Европейска столица на културата 2019“. „Артистизмът ще бъде доминиращ фактор на 3-дневното събитие още от първата му секунда. Такава бе идеята при избора на официалните гости – Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид е по професия художник, режисьор и моден дизайнер“, уточниха организаторите от „Christian of Roma“.

За фестивала в Пловдив са дошли топстилисти от Бразилия, Великобритания, Русия, Италия и цяла България. Преди рязането на лентата пловдивската банда „The Doctor`s” изсвириха химн на Пловдив 2019, който сами са създали.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина