АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовиниСпортСпортен Пловдив

Футболен Пловдив заяви в един глас: Искаме нов голям стадион

Всички ще го ползваме, заявиха ръководителите на Локомотив, Ботев, Спартак и Марица в безпрецедентна обща позиция

Идеята е големите мачове да се играят на стадион „Пловдив”

Иво Дернев

„Искаме нов стадион „Пловдив”. Ще го ползваме всички”. Това заявиха в един глас всички четири пловдивски футболни клуба, седнали днес на една маса в заседателната зала на общината по покана на кмета Иван Тотев. Градските тимове се обединиха в безпрецедентна обща позиция и се обърнаха към държавата с ясно послание- Пловдив има нужда от нов голям стадион, който да посреща дербита и международни мачове. Те отправиха апела си към държавната власт с обща снимка, на която всички се хванаха за ръце- градоначалникът, представителите на Локомотив, Ботев, Спартак и Марица.

„ Изчаквахме решението на държавата и се появи една евентуална пречка за бъдещето на стадион „Пловдив”- дали градските отбори ще ползват това съоръжение? Доволен съм от днешния разговор. Резултатът от него е, че ние всички държим градът да има своя нов голям стадион и заедно заставаме зад тази кауза. Съоръжението да е подходящо за европейски или световни първенства, за международни мачове и местни дербита. То ще се ползва от всички пловдивски клубове. Отборите ще имат собствени бази, но ще използват и голямата спортна база. Държим Пловдив да има свой стадион”, заяви кметът Тотев след срещата.

„Днес поемаме ангажимент да използваме новата инфраструктура. Всички сме За”, подкрепиха го представителите на пловдивските тимове.

„Държавата, ще не ще, трябва да започне този стадион. Нашият проект е за 4-та категория съоръжение, но е за 10 хиляди седящи места. Ако държавата инвестира в градски стадион, това ще ни облекчи да направим едно добро съоръжение за вътрешното първенство, а големите дербита да се играят на стадион „Пловдив”. Това би било идеално за града, футболната столица на България. Можем да преборим държавата само ако сме единни. София не е България. Инфраструктурата е хубаво нещо, но да видим как ще стане. Тези, които се борят за власт, да не се боричкат, а да осъществят идеята”, препоръча президентът на Локомотив Христо Крушарски.

„България може да чуе единния глас на Пловдив. Приветстваме идеята за голям градски стадион. Това не е свързано по никакъв начин с нашата инфраструктура. Стадион „Пловдив” ще бъде ползван от всички клубове и това е видимо- Ботев и Локомотив играят финал за Купата на България. Има и много исторически аргументи в полза на идеята за реализиране на нов градски стадион. Има я футболната атмосфера в града, има и работещи школи”, заяви изпълнителният директор на Ботев Иван Йотков. Уточни се, че капацитетът на бъдещия клубен стадион на канарчетата ще е 18 хиляди седящи места.

„Пловдив е най-футболният град и заслужава този стадион. Ние сме твърдо За”, бе позицията на президентът на Спартак Тодор Симеонов.  В момента той работи по изграждането на малък стадион в Кючук Париж с 4-5 хиляди седящи места.

„Категорично заставаме зад предложението. Днес ние сме футболната столица на България, благодарение на Локомотив и Ботев, които ще играят финал за Купата в София. Бъдещият стадион „Пловдив” ще помогне за развитието на всички детско-юношески школи”, подчерта и собственикът на Марица Христо Христов.

На финал кметът уточни, че всички по-големи футболни мачове в Пловдив ще се играят на големия градски стадион. Ако държавата реши да се съобрази с искането на футболните клубове и общината, тя ще финансира изцяло изграждането на новия стадион и ще си движи реализирането на проекта, който ще е част от кандидатурата за Световно или Европейско първенство по футбол на Балканите.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Презастрои града, прецака всичко наоколо с безумните си строежи и ненаситните бандити около теб…сега почна стадионите

  2. ЗАСРАМИ СЕ ТОТЕВ. ДВА МАНДАТА НИЩО НЕ НАПРАВИ ЗА СТАДИОНА И СЕГА ОСТАВЯШ ЦЯЛАТА РЕАЛНА РАБОТА ЗА СЛЕДВАЩИЯ КМЕТ. СБОГОМ ТОТЕВ И ДАНО НЕ ВЛЕЗНЕШ В ЗАТВОРА , МАКАР ЧЕ НАПЪЛНО ГО ЗАСЛУЖАВАШ.

  3. Ха – ха. Поредната предизборна удурма на татю. Ами тотю , къде беше осем години бре крадлив кретен , че не си мръдна пръста по стадиона. Иначе по – друг начин строиш твоите хотели , бизнес центрове , къщи , вили , хасиенди и цели квартали. Стадиона винаги го вадиш преди избори . Това е любимата ти предизборна дъвка. Ама вече не сме балами. Няма кой да ти се върже.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина