АктуалноВкусът на градаЗабавление

Топ ресторантите на Тракия

Кратка селекция от екипа на LOST IN PLOVDIV

След статията ни за „Ресторанти извън центъра” продължаваме често да получаваме запитвания за заведения, разположени в кварталите. Истина е, че там понякога може да се натъкнеш на истински бижута, които си заслужават паленето на автомобила и понякога лутането из непознатите улички.

Списъкът е кратък, но държим да е нещо изпитано, в което сме открили храна, обстановка и добро обслужване. Започваме виртуалната си разходка от най-новия квартал в Града под тепетата  – „Тракия”. Изграждането на първите блокове в района започва през 1973 г. с цел спешно преодоляване на жилищна криза в бързо разрастващия се град. В района се заселват млади семейства и семейства на средна възраст. Успоредно с това се изгражда и индустриалната зона „Тракия”, ориентирана към електронна промишленост. Едва през 1983 г. кварталът се обособява като самостоятелна административна единица.

Днес той е място, в което си имат всичко  и жителите му нямат нужда да напускат границите, за да намерят вкусна храна, големи магазини и просторни зелени площи.

STYLE е  ресторант в квартал Тракия, който е приел за своя мисия обогатяването на кулинарната карта на града с опияняваща наслада за небцето и очите. 180 са местата на закрито, а в лятната градина може да се съберат още 70 човека. За тези от вас, които желаят уединение, на разположение е и ВИП зала със сепарета.  Кухнята е европейска и включва най-разнообразни предложения – от пици до рибни специалитети. Подходящ е както за неангажираща семейна вечеря, така и за организиране на фирмени партита, лични празници  и бизнес вечери.  Концепцията на собствениците е не само да задоволят традиционните вкусове, но и да ги променят в по-добра и естетическа посока. Защото храненето е естетика.

Когато си говорим за рибни ресторанти, най-често се сещаме за един-два, които в годините са се доказали. Тук обаче искаме да ви разкажем за едно малко скрито местенце, което по нищо не отстъпва на вече известните имена. 100 риби е прекрасно място за семейни и приятелски срещи. Рибата и специалитетите са винаги пресни, а пържените калмари – уникални! Може да си вземете от топлата витрина за вкъщи или да похапнете на място блюдо, което да ви отнесе поне за миг на морския бряг. Препоръчваме горещо за всички любители. Цените са съвсем приемливи, а храната – наистина вкусна.

За последния ресторант сме ви споменавали в статията за най-вкусната пица в Пловдив, но „Аморе” заслужава да бъде нареден сред препоръчаните от нас в район Тракия, не само заради италианския специалитет.  Те отвориха врати през 2014 година и няколко години по – късно вече се утвърдиха като име, което всички да свързват с уют, добро обслужване и много вкусна храна.  Обновяват менюто си сезонно и предложенията са разнообразни и винаги с интересни съставки.

А кои са вашите предпочитани места за похапване в район Тракия, Пловдив?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина