АктуалноВластИзбориМненияНовиниПод ножа

Съпругата на Стефан Дедев влиза в ръководството на Дома на културата

Галина Дедева бе пиар на неработещия зоопарк, но бе съкратена миналото лято

С идването на новата местна власт бе назначена във фондация „Пловдив 2019”, сега отива в „Борис Христов”

„А вие знаете ли, че в зоопарка има пиар?”. Този въпрос кметът Здравко Димитров зададе на журналисти на няколко пъти в последните седмици, щом ставаше дума за прословутата зооградина. Общинските репортери много добре знаят, че създаденото ОП имаше пиар, а освен това са напълно наясно кой беше той. В продължение на три години длъжността „Маркетинг и реклама” в неработещата зоологическа градина заемаше Галина Дедева, съпруга на настоящия зам.-председател на общинския съвет от ГЕРБ и бивш народен представител Стефан Дедев.

Тя бе съкратена през лятото на миналата година, в дните на бурни предизборни политически страсти. Тогава хора от кръга на настоящия кмет Здравко Димитров се усъмниха, че освобождаването на Галина Дедева от поста е свързано с това, че съпругът й, в ролята си на председател на районна структура на ГЕРБ, бе издигнал кандидатурата на Зико за кмет на града по време на вътрешнопартийните номинации.

Веднага след като Димитров стана кмет и се настани с екипа си в общината, Галина Дедева започна нова работа в сферата на рекламата и маркетинга. И отново заплатата й бе плащана с публични средства. По нареждане на новата градска власт тя бе назначена в екипа на общинска фондация „Пловдив 2019. С преструктурирането на фондацията и драстичното съкращаване на екипа в началото на тази година обаче Галина Дедева, която има висше по стопанско управление и публична администрация, отново остана без работа. Но не задълго.

След броени дни тя ще влезе в ново работно място, отново общинско, разбира се. Съпругата на Стефан Дедев ще стане част от екипа на Дома на културата „Борис Христов”. По непотвърдена информация тя ще отговаря за зрителната и конферентните зали. Дедева ще има ръководни функции и ще е с ранг на заместник-директор на Дома на културата, въпреки че такъв щат в „Борис Христов” няма.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

28 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина