АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Слави Георгиев: Ще ми бъде по-лесно като независим общински съветник да отстоявам своите позиции

Нямам лоши чувства към никого от колегите, пожелавам им успех, каза старейшината

Политическата изненада на деня днес дойде от дългогодишния общински съветник Слави Георгиев, който обяви във Фейсбук, че се оттегля от групата на „ патриотите” в местния парламент и ще бъде независим през 4-те години от мандата на новия ОбС. Под тепето потърси за коментар един от най-активните старейшини в последните години, който предпочете да бъде обран в изказването си, като не назова в прав текст какво го е накарало да вземе това решение. На всички е ясно обаче, че коалицията в управлението на държавата ще се мултиплицира и в Пловдив. А очевидно Георгиев не е съгласен с това, заради което остава в опозиция.

„ Считам, че решението ми дава свобода на действие, както лично, така и на колегите от нашата листа. По този начин всеки ще може да развива личните си и политически виждания за бъдещето на Пловдив и с тези си виждания да участва във взимането на решенията в Общински съвет”, каза пред Под тепето Слави Георгиев.

Той смята, че за хората, които са го подкрепили с вота си мажоритарно на местните избори, ще е по-добре да бъде независим, тъй като по този начин ще защитава тяхната позиция и виждания за развитието на града.

„ Нямам лоши чувства към никого от колегите, пожелавам им успех. Нека защитят тяхната идея за управлението на града и тяхната кауза. Считам, че от тук нататък, този мандат, ще трябва хората и съветниците в местния парламент да имат ясни и категорични позиции за Пловдив. На мен ще ми бъде по-лесно като независим общински съветник да отстоявам тези свои позиции”, допълни Георгиев.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина