АктуалноБългарияЕвалаИграчкиНовини

Пловдивчани създадоха първата интерактивна многоезична книга със загадки

PRAELUDIUM e първата в света интерактивна, многоезична и 100 % безплатна книга със загадки, създадена като апликация за Андроид и Епъл устройства

 

PRAELUDIUM е роман, сътворен с любов от едно българско семейство, обичащо предизвикателства и предназначен за всички, които обичат да четат завладяваща история и не се страхуват да бъдат предизвикани в процеса на четене.

На всеки се е случвало да държи в ръцете си вълнуваща книга и четейки я, в един момент да се улови как прави опити да намери решението на загадката, на която е попаднал, преди да прелисти страницата и да открие отговора.

От днес това изживяване вече е поставено на едно съвсем друго ниво и може да бъде многократно преживявано с PRAELUDIUM – част първа от интерактивната поредица CHALLENGE BOOKS. Подходяща за хора от всички възрасти, които обичат да четат вълнуващи и мистериозни истории, и винаги са си мечтали да имат възможността да участват в разгадаването на загадките, които са неизменна част от историята.

За да е възможно всичко това технически, книгите-предизвикателства са създадени под формата на мобилни апликации за Android и iOS като PRAELUDIUM e първата книга от поредицата.

SCREENSHOTS:

 

PRAELUDIUM предлага уникална по рода си концепция, която предизвиква читателя като му дава възможност за пряко участие в действието на романа, посредством специално предоставени опции за решаване на загадките, които са част от мистериозната история. За целта е създаден лесен и интуитивен начин на интеракция с апликацията, без да се налага заучаването на каквито и да било правила за използване.

Специфичното и крайно различно интерактивно изживяване, което е наслада не само за интелекта, но и за възприятията, е уникално и по няколко други причини. Освен вълнуващата и мистериозна история със загадки, в PRAELUDIUM са интегрирани специално създадени и посветени в книгата звуци, изображения, музика, графики и още няколко неща, пазени от създателите (за сега) в тайна.

Ето какво разказват и самите създатели на PRAELUDIUM за своя проект:

„Някои хора определят нашата концепция като mystery thriller, съдържащ интелектуални загадки и предизвикателства, които провокират съзнанието на читателя.  Други са ни казвали, че за тях най-точното определение за PRAELUDIUM e хибрид между книга и игра. Трети пък споделят, че някак съвсем неусетно и по един вълнуващ и приятен начин са научили нови неща от различни сфери на живота или са си припомнили позабравени такива. Ние мислим, че всички те са прави и може само да ни радва, че нашият проект носи освен удоволствие и наслада, в някои случаи и полза.

И все-пак, ако някой ни попита как бихме определили нашето творение, то най-вероятно можем да обобщим всичко казано само с две думи: CHALLENGE BOOK.“

PRAELUDIUM е достъпна изцяло безплатно в магазините на Google Play и Apple Store като читателят може да избира между 6 езика – английски, немски, френски, испански, руски и български.  Важно е да се отбележи, че на всеки един от тях апликацията е 100 % безплатна за четене, от началото до самия край.

Създателите дават и първия си жокер като казват, че PRAELUDIUM е само първата част от поредицата CHALLENGE BOOKS. Продълженията, които ще се появяват в точно определени за това и подбрани моменти, вече са в процес на създаване.

За повече информация относно PRAELUDIUM, нейните продълженията, или създателите на проекта, вратите на виртуалния дом на SEALED BOOK PROJECT са винаги отворени на адрес: https://sealedbook.com/ .

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина