АктуалноГрадътНовини

От понеделник започва въвеждане на електронно обучение за учениците

В Пловдив засега има готовност за двуседмично дистанционно обучение, съобщи директорът на  РУО Иванка Киркова

Децата фактически ще са на сапоподготовка

От понеделник Министерството на образованието започва поетапно въвеждане на електронно обучение за учениците, съобщи министър Красимир Вълчев.

„Нашите очаквания са още в понеделник да започнем с над 90% от учениците, в сряда да достигнем с над 95% от учениците. Като имаме предвид, че средната посещаемост в училищата, ежедневната средна посещаемост е под 90 процента, това би било добър успех“, каза той.

„Тука не говорим за часове от учебния план, в реално време. Говорим за обучение в електронна среда, което в началния си вариант първоначалният период ще бъде за самоподготовка , затвърждаване на материал, упражнения с цел да нямаме загуба през това време. Това ще бъде своеобразно компенсаторно обучение за това, че и през последните седмици ние имахме грипни ваканции“, добави министър Вълчев.

В Пловдив засега има готовност за двуседмично дистанционно обучение, съобщи директорът на  РУО Иванка Киркова.

„Децата няма да се връщат физическо от понеделник в училищата. Учениците остават вкъщи, но цялата система е мобилизирана и всеки един учител ще има поставени задачи.“

Ще останем така колкото е необходимо. Създали сме тази организация, за да не създаваме паника. Друга цел няма, уточни Киркова.

Тя съобщи още, че са информирани всички директори. Те трябва да запознаят всички родители, ученици и учители. Имаме готовност за двуседмично дистанционно обучение, съобщи шефката на РУО.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина