АктуалноИзпод тепетоМненияПод ножа

От Англия, Ирландия, Дания, Германия и Канада подкрепа за арестувания пловдивски райкмет

Събират подписи за Ральо Ралев онлайн и на хартия

До днес на обяд близо 170 човека са се подписали в интернет петиция под наслов „Моля, подпишете петицията в подкрепа на инж. Ральо Ралев“, без никакви други уточнения и обяснения.

Подписката е в платформата https://www.peticiq.com/231780?a=2, тя е инициирана от „Граждани от район Северен“ и е стартирала на Първи юни. Същия ден е обявена на личния профил на кмета на Северен във Facebook от горещ симпатизант на ПП ГЕРБ.

Заради възможностите на Глобалното село в интернет се подписват хора от: Обединеното кралство, Зад Океана – Монреал, както и от Европа – Ирландия, Дания, Германия.

Най-голяма е подкрепата от Пловдив, разбира се. Учудващо обаче е, че от родния си Тополовград до момента Ральо Ралев е получил едва 9 подкрепящи гласа.

Освен в Облака, подписи за арестувания райкмет се съберат и на хартия. Подписите се събират пред сградата на районното кметство на „Северен“, обявиха негови подръжници отново в профила му. Акцията се провежда от събота и ще продължи и през тази седмица.

Припомняме, че Ральо Ралев беше арестуван зрелищно в четвъртък вечерта -30 май, при акция на столични криминалисти и КП КОНПИ. Бяха извършени изземвания от сградата на районното кметство, разпити на служители , а по-късно Ралев бе обвинен в търговия с влияние и искане на подкуп от 60 хил. лв. от специализираната прокуратура.

От днес изпълняващ длъжността кмет на район Северен е зам.-кметицата Лариса Кътова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина