АктуалноВластГласовеГрадътКултураМненияНовини

Освобождават Иван Тотев, Тони Симидчиева и Матей Матеев от УС на „Пловдив 2019”

Нови пет имена влизат в Управителния съвет на фондацията на сесията в четвъртък

Председателят на Управителния съвет на „Пловдив 2019” Иван Тотев и членовете му Тони Симидчиева и Матей Матеев ще бъдат освободени от органа на заседанието на местния парламент този четвъртък. Съветниците ще приемат входираните от тримата в деловодството на фондацията писмени молби за напускане. Веднага след това ще пристъпят към избор на нови петима души в УС на ОФ-то- председател, зам.-председател и членове.

В предложението, депозирано в Общински съвет от кмета Здравко Димитров, полетата с имената на новите в Управителния съвет на „Пловдив 2019” обаче са празни. В рамките на самата сесия ще бъдат предложени и съответно гласувани бъдещите председател, негов заместник и членове. Кои ще са те и от кого ще бъдат излъчени, ще разберем в четвъртък.

Изборът на зам.-председател на УС е изненадващ, тъй като в момента на тази позиция е заместник-кметът Стефан Стоянов, който е част от проекта Европейска столица на културата от самото му начало. В УС-то като редови членове остават проф. Стефан Костянев, Христо Гюлев и Антон Баев.

На сесията в четвъртък ще бъде освободен и членът на Контролния съвет на фондацията Ели Гатева, която в момента не е общински съветник, и на нейното място ще бъде избран друг.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. Пловдивчаните сма отвратени от тази фондация и нейната некадърност и липса на естетическо чувство.Не е ли дошло време да завърши живота си това сгрешено творение на некадърност?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина