АктуалноНовиниСъдТемида

Окончателно: Пловдивчанката – жертва на домашно насилие, която уби мъжа си, остава в ареста

47-годишната Мариана Пейкова може да се укрие или да извърши друго престъпление, смята съда

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд– Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мариана Пейкова.

Жената е обвинена в убийството на мъжа, с който живеела на семейни начала, извършено на 24.06.2019 г. За това престъпление законодателят предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Припомняме, че при поредния скандал, който прераснал в агресия и бил полят предварително с алкохол, 47-годишната пловдивчанка го наръгала смъртоносно само с един удар с кухненски нож.

Защитата на обвиняемата уточни, че жената е действала при самозащита. Мъжът ѝ я нападнал с удари в главата. Самата Мариана е направила самопризнания. Тя е споделила за скандалите и конкретния случай, завършил фатално. Въпреки че първоначално е опитала да прикрие следите си, тя е признала всичко.

Апелативните магистрати прецениха, че искането на обвиняемата за пускането й под „домашен арест“ е неоснователно, тъй като тя няма постоянен адрес, а въз основа на събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е съпричастна към престъплението, в което е обвинена. Според съда е налице и реална опасност тя да извърши престъпление и да се укрие при мярка, различна от „задържане под стража“. От данните по делото е видно, че Пейкова е прикривала следи след извършване на престъплението и се е укрила, след като е потърсена от полицията.

Определението е окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина