АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Обявяват нова обществена поръчка за „Модър-Царевец”

Сумата за процедурата ще остане същата, но един от големите разходи по реализирането на проекта ще бъде поет от ВиК

До 15 дни ще бъде обявена новата обществена поръчка за изпълнението на ключовия инфраструктурен проект „Модър-Царевец”. Няколко пъти процедурата се провали заради липса на желаещи да участват в търга. Общината дори увеличи стойността на поръчката с близо милион и половина лева, но и това се оказа недостатъчно апетитно за привличането на кандидат изпълнители. Сега ще се направи пореден опит за старт на процедура по избор на изпълнител изграждане на пътна връзка и пешеходен подлез.

Максималната цена на последно обявената от Община Пловдив обществена поръчка бе 11 милиона лева без ДДС. Тя включва изработването на инвестиционен проект, строителство на подлез между улиците „Царевец“ и „Модър“ под жп линията София – Пловдив, изграждане на Южната тангента в града, както и избор на строителен надзор.

„ Сега сумата на поръчката ще остане същата, но един от големите разходи по реализирането на проекта ще бъде поет от ВиК. Дружеството ще реализира дейностите на стойност около 2,5 милиона лева. С промяната на тези параметри ще има доста желаещи за процедурата”, каза кметът Иван Тотев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Изпълнителите трябва предварително да бъдат уведомени за недостатъците на проекта, те трябва да са наясно, че под централна гара е било блато и освен подходящи машини за специфичната почва трябва да са подготвени и за ситуация да избият подпочвени води, а също и да изискат предварително да се изготви техническото решение относно проблема с колектора на ВиК.

    1. Каква Централна гара гражданино? Става въпрос за подлез до болница Каспела. Това би решило доста проблемното обикаляне за шофьорите. Дано наистина се реализира по- скоро!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина