АктуалноКриминалеМненияНовиниПод ножа

НАП – Пловдив опитва да събере 2 млн. лв. задължения от Арабаджиеви

Обяви за публична продан имот на свързана фирма край морето

Соня Попова

Имот на Ветко и Маринела Арабаджиева, който се намира в Созопол е обявен от публичен изпълнител към НАП – Пловдив за продан имот. Така агенцията пристъпва към принудително събиране на стари задължения на фамилията. Става дума за над 2 млн. лева, който дължи “Проджек мениджмънт“ АД.

Според Търговския регистър дружеството има дял (непарична вноска) в „Захарен завод Пловдив“ АД. Така по конкретното изпълнително производство “Виктория груп корпорейшън“ ЕАД се явява трето лице. От фирмата внасят жалба в Администравния съд. На 14-и ноември магистратите прекратяват производството с мотива, че жалбата би трябвало да бъде внесена по реда Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, а не по Администравно-процесуалния.

Определението на съда подлежи на обжалване пред ВАС.

“Проджек мениджмънт“ АД има задължения към НАП в размер на 2 070 671,40 лв. от май 2013 г.. Дружеството обаче няма имущество, което може да бъде запорирано. АД-то се представлявава от регистрирана на Сейшелите фирма.

Така НАП решава да изнесе на публична продан имота в Созопол на свързаната с това дружество фирма на Арабаджиеви “Виктория груп корпорейшън“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина