АктуалноГласовеГрадътЖивотЗабавлениеМненияНовини

Митрополит Николай гърмя по Пловдив

Мощни салюти за посрещането на Честната глава на Светата великомъченица Марина стресираха жители и гости на града

Ново Ауди А8 дообогати автопарка на Николай Пловдивски

Иво Дернев

Поредица от мощни гърмежи разтресе центъра на Пловдив тази вечер. Изненадващата шумна канонада притесни много жители на града и негови гости, които се чудиха какво се случва. Е, обяснението е повече от нестандартно- Николай Пловдивски гърмя по Пловдив, посред бял ден. Главата на най-голямата епархия у нас устрои шумно посрещане на Честната глава на Светата великомъченица Марина, донесена в Пловдив от митрополита на Халкида Хризостом за храмовия празник на митрополитската църква, носеща нейното име. Мощни салюти от катедралата „Св. Богородица” предизвикаха вибрации в цялото подножие на Трихълмието и буквално шокираха множеството туристи по Главната, в Стария град и Капана. Обяснението на Под тепето на някои от тях, че поводът за гърмежите е църковно събитие, силно изненада гостите на града.

Военен духов оркестър предвождаше шествието от катедралата, през Главната до „Св. Марина”, следван от две стройни редици от десетки духовници. Зад тях маршируваха бойци от Българската ария, носещи и пазещи Свещената глава, която ще бъде изложена за поклонение в храма в следващите три дни. Зад предните редици, целият в злато, крачеше Николай Пловдивски, който след броени дни ще навърши 50 години – юбилей, който му отваря пътя към патриаршеския трон. Плътно до бъдещия рожденик бяха областният управител Здравко Димитров, председателят на ОбС Савина Петкова и висши военни от Гарнизон Пловдив.

Процесия от лимузини вървеше паралелно с шествието- старото Ауди А 8 на Николай Пловдивски е най-отзад, а колоната води новият автомобил на владиката, отново Ауди А8, но по-ново

В цялата тази пищност, абсурдност и шумност на шествието, Под тепето успя да забележи нещо интересно- поредната нова скъпа придобивка на Николай Пловдивски. Той се е сдобил с още едно черно Ауди А8, по-ново от предишното му, също с номер РВ 3737, като и двете лимузини стават основни коли от пребогатия автопарк на митрополията.

Паркираните в двора на митрополията лимузини, старото Ауди остана отвън

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

14 коментари

  1. Дернев. Много лично си ги взел нещата. Не се пали толкова. Личи си, че атакуваш на личностна основа. Започна да губиш от стила си и взе да мирише на жълто. Тичаш на едно място с всяка една атака по ППЦ И Митрополита. Там има Кой да бъде съдник. Търси вдъхновението и бъди над нещата.

  2. Толкова тенденциозна статия. Авторът е пълен първокласник в стила на писане и показва, че не познава материята и не представя обективно истината и фактите. Да не говорим за четящите такива паствили, веднага се хващат като риби и то без червей.

  3. „Под тепето“, толкова долна и гнусна статия сте публикували. Днес градът посреща Светиня, вместо да напишете за това събитие, за животът на Света Марина, чийто празник е утре, списвачът по толкова долнопробен начин е представил шествието. Потресен съм! Господ да ви вразуми!

  4. Всички православни християни по света почитат деня на св.великомъченица Марина на 30.юли (църковен стил). Единствено разколниците-икуменисти „празнуват “ нещо на 17.юли.
    Нещо което и те не знаят.Николай е със сигурност църковен шизофреник който празнува в разрез на неговата псевдо-църковна общност,която открадна със закона за вероизповеданията от 2003 г.,името “ Българска Патриаршия “ празници и по двата календара. Съвсем скоро православните християни празнуваха паметта на Св.Йоан Шанхайски и Сан-Франциски .Николай отпразнува този празник по юлианския стил,а сега ще празнува по икуменическият календар.
    Всъщност това не е празник на вярата а поредната пиар акция.

  5. Атеистите всеки път се дразнят от църковни събития, но като има чака рака концерти и гърмежи на олигарси мълчат. Те не им пречат. Какво се дразните от колите на Николай и часовник, който му е бил подарък. С магаре ли да се движи, или с трабанче. И дори да е в грях човека и той греши като всички нас, не е „безгрешен като папата“. Кои сме ние, че да съдим другите? Всеки ще отговаря пред Бог за греховете си.

    1. Мия, има църковни канони. Ве може този, който е пример за вярата да живее в разточителство на фона на миряните си.Суетата на Николай Пловдивски какво общо има с вярата?Какви са тези нововъвединия , а за нормални и естествени неща, наложили се във времето се перчи и забранява? Това не е военен парад. Вярата се свързва със спазването на определени норми, които той не спазва. За това вярата и църквата нямат нищо общо с дейността на Николай. Стига да спименем заличаването на оригиналните стенописи с тапети. Дори този грях бог се надявам да не му прости. И неуважението към него не е от атеистите. От всички е. мисля, че го заслужава.Има държоавни глави на страни чвого по- богати от България, които отиват на работа с велосипед или градски транспорт.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина