АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Министърът на културата на работно посещение в Пловдив

Боил Банов видя зациклилия ремонт на Жълтото училище

Посети къща Ламартин заедно с новия френски посланик Флоранс Робин

Министърът на културата Боил Банов е на работно посещение в Пловдив. Той посети къща Ламартин в Стария град заедно с кмета Здравко Димитров и новия френски посланик Флоранс Робин. Днес министерството, общината и френското посолство обсъждат тристранно партньорство за ремонта и реставрацията на недвижимата културна ценност в Стария град, като подробности от преговорите ще бъдат ясни по-късно.

На Флоранс Робин бе показана къща Клианти като перфектния пример за подход към паметник на културата, който може да бъде приложен и в Ламартин.

Боил Банов видя зациклилия ремонт на Жълтото училище, а кметът Здравко Димитров го заведе до бившето Гръцко училище, което в момента се ремонтира от пловдивска митрополия. Преди около месец от Министерството на културата одобриха проект за изграждане на нов параклис в близост до придобитата от епархията сграда.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. Престъпният МУТРО’ПОЛИТ’ик замисля да изперчи -както любимата му Альоша- на всяко Тепе на върха своята мракобеска средновековна „идеология“ (полит-комисарска): „…от Министерството на културата одобриха проект за изграждане на нов параклис в близост до придобитата от епархията сграда…“ На златен трон! С пестник към югоизток!
    Няма ПО ПЛАНА никаква нова застройка на върха, озаптете ЗАКОНонарушителите!
    Зико =в затвора, не само Инджинеринга!

    1. ПОСЛУШНИЦИТЕ Зико и Ахчи ако имат капка съвест и професионален майсторлък ще посочат, че вътре в „придобитата от епарха сграда“ съществува място, пространство, квадратура, кубатура за поне ДВА параклиса.

    1. От много „работни“ посещения сме на тоя хал, бре Пешко, какиното!
      И ВСЕ ПО-ЛОШО ЩЕ СТАВА.
      Има да си правят кръгчета десетината зам-ове и калабалък Районни … и да се разписват всеки месец въф ведомостта…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина