АктуалноМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Кипърецът, прегазил крадец: Имам какво да кажа

Съдът в Пловдив решава днес дали 60-годишния Димитракис Пирилис да остане зад решетките

60-годишният кипърски гражданин Димитракис Пирилис, който от дълги години живее в пловдивското село Болярино, се изправи пред Окръжният съд в Пловдив, където се гледа скането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо него.

Припомняме, че фермерът прегази крадец – рецидивист  в нощта на 11 срещу 12 май 2019 г., в землището на с. Болярино, местност Крушака. Той е обвинен за това, че при управление на товарен автомобил „Форд“, нарушил правилата за движение по пътищата и е допуснал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на 30-годишния Петър Гаджанов – престъпление по чл. 342 ал. 3 буква „В“ във вр. чл. 343 ал.1 от Наказателния кодекс.

Прегазеният Гаджанов имал 14 присъди, сред които едната за кражба на 8 коня от имота на кипъреца. Присъдата за това е била седем години лишаване от свобода, които са „излежани“.

Пирилис не скри лицето си на влизане в залата. Той дори реагира на забележките да не го снимат:

„Защо да не ме снимат? Нищо не съм направил нищо и имам какво да кажа,“ заяви той.

В залата на съда, за да подкрепят Пирилис, бяха жена му Таня и негов приятел, дошър специално от Кипър за делото. Той разказа, че Димитракис е служил 10 години като полицай в родината си, а преди това е бил военен. Съпругата на обвиняемия пък съобщи, че само през последната седмица преди инцидента от имота им са откраднати 5 крави.

Днес след обяд пред съда, за определяне на мерки за неотклонение, ще се изправят другите двама крадци, които нахлуха в имота на фермера.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. За какво ПТП става дума. Закона за движение по пътищата в този случай е неприложим, защото действието не е на пътя а в имота на човека.

  2. Трябваше и тримата да ги омачка едно хубаво,да ги върже за по един крак и да ги за мъкне на центъра и да ги остави там за назидание и да отиде и да се предаде в милицията.

  3. Когато държавата и полицията не могат да предпазят собствеността ни ние трябва да го напрнаглиПо-добре ли щеше да е да слезе от колата да се разправя с наглите мангали и да го строшат от бой?!Не стига че са го крали системно ами и басма ще им цепи!И тримата трябваше да премаже!Крадливо племе циганско,сган калпава!
    И за сапун не стават пумиярите!!!Разстрел!Публичен!
    За надзидание на другите орки!

    1. когато държавата не функционира хората взимат нещата в свои ръце
      слава богу все още има някакви остатъци от държава

  4. Случаят с лицето Димитракис Пирилис е поредното доказателство за бездействието и неефективноста на българската полиция в райони с малки населени места. Макар, че в случая нещата са още по-смущаващи защото случилото се е на хвърлей от районното управление на полицията в общината. Случаят поставя много въпроси, но има един който заслужава особенно внимание: -Дали бездействието на институциите не е в следствие на това, че някой други фермери в района са с апетит за земята и фермата на Пирилис?

  5. В България все повече става, като в Дивия Запад, напук на обяснения колко сме станали „европейци“. Има право човека да се защитава. Аман от права за престъпниците – цигани, политици и всякакви други схемаджии.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина