АктуалноГрадътИзбориНовини

Какво притежават новите райкметове на Пловдив

Новоизбраните районни кметове „Северен“ Стоян Алексиев, „Източен“ Иван Стоянов и на „Южен“ Костадин Язов са подали встъпителни декларации за имущество и интереси в срок. Това става ясно от сайта на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). За преизбраните от Комисията отговорили, че не е необходимо да се подава встъпителна декларация за имущество и интереси, а само годишната такава, за която срокът е до средата на месец май.

Бившият шеф на ОП „Градини и паркове“, който стана кмет на Северен, Стоян Алексиев е декларирал апартамент в Пловдив от 86 кв.м. Той притежава 6 ниви в Пловдив и две половинки от два леки автомобила „Мерцедес“, купени през 2015 г. Обявил и 60 000 лв. банков влог.

Кметът на Южен Костадин Язов притежава апартамент и гараж в Пловдив,3 леки и 1 товарен автомобил. Декларирал е 5000 лв. налични средства, 3 банкови влога на обща стойност 78 270 лв., 8000 евро и 466 щатски долара. Има акции и в ДСК „Алтернатива 1“, ДСК „Родина“ УФ и ДПФ „Алианц“.

Кметът на „Източен“ Иван Стоянов и бивш директор на Общинско предприятие „Чистота“ е обявил, че притежава апартамент в Пловдив от 94 кв.м, както и една шеста и.ч. в гр. Септември, мотоциклет „Ямаха“ купен през 2017-а. Има ипотечен кредит в размер на 65 534 лв. и потребителски кредит с ипотека за 6309 швейцарски франка. Не е декларирал пари в брой и банкови влогове.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина