АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

ГЕРБ може и да подкрепи предложението за конкурс за Старинен Пловдив

Иван Тотев: Става дума за предизборните обещания за спазване на конкурсно начало и фактът, че това бе една от основните критики към предишния мандат

Предстои групата да се събере и да го обсъди

Вероятността групата на политическа партия ГЕРБ в Общинския съвет на Пловдив да подкрепи предложението за провеждане на конкурс за избор на директор на Общински културен институт „Старинен Пловдив“ е значителна. Това коментира пред Под тепето областният координатор на ПП ГЕРБ – Пловдив-град Иван Тотев.

По-рано днес стана ясно, че Демократична България и независимите Слави Георгиев и Костадин Гаров искат от кмета спазване на Закона чрез провеждане на конкурс за длъжността.

Общински съветници искат конкурс за директор на Стария град

Тотев уточни, че с оглед на факта, че то е входирано днес, още не е обсъждано в структурата на партията, но предстои това да стане на среща на групата съветници преди предстоящата сесия на местния парламент. По думите на бившия кмет, съветниците ще искат да изслушат зам.-кмета по култура Пламен Панов, преди да вземат решение.

Припомняме, че водещият от Нова телевизия Богомил Грозев бе представен от кмета Здравко Димитров като новия шеф на Стария град, а мотивите за назначаването му бяха: познаваме се отдавна, той е популярна личност, живял и работил в Стария град, познава бизнесмени и има много контакти.

Здравко Димитров: Богомил Грозев е живял в Стария Пловдив, работил е за Стария град, запознат е с обстановката тук

Кметът за Богомил Грозев: Комуникативен е, познава много бизнесмени и артисти

На въпрос на Под тепето, дали евентуална подкрепа от страна на групата на ГЕРБ по предложението на ДБ и двамата независими съветници, не би предизвикала лавина от подобни искания, например и за задължителен конкурс за главен архитект на града, Тотев коментира следното:

„Длъжността директор на културен институт е задължително конкурсна по закон, докато за длъжността главен архитект на община това не е така. Главният архитект може да бъде назначаван и със заповед на кмета.“

По думите му, конкурсите за главни архитекти са демонстриране на политическа воля за прозрачност и диалог с гилдиите.

От друга страна бившият кмет отбеляза, че въпреки липсата на конкурс при назначаването на  Амелия Гешева и Йордан Илиев за директори на ОИ „Старинен Пловдив“, те са били успешни ръководители.

„Тук в случая става дума за нещо друго – предизборните обещания за конкурсно начало и фактът, че това бе една от основните критики към предишния мандат,“ коментира Иван Тотев.  

„Не всичко в живота е пари в края на краищата!“

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Щом „…Демократична България и независимите Слави Георгиев и Костадин Гаров искат от кмета спазване на Закона чрез провеждане на конкурс…“ ТОВА НЕ Е ПАРТИЙНА / ПАРТИЗАНСКА ПОЛИТИКА, А Е ЕЛЕМЕНТАРНО СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ ДОКОЛКОТО ГИ ИМА.
    БИ ТРЯБВАЛО ВМЕСТО „ИНИЦИАТОРИ“ И АГИТКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ ДА БДИ …КРИВОСЪДИЕТО, ЗАПЛАТАДЖИИТЕ ОТ ПРОКУРАТУРАТА.
    ТОТЕВ ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН, СЪДЕН И ЗАТВОРЕН! ПАРТИЙЦИТЕ АКО СИ ГО ПРЕИЗБИРАТ ПОКАЗВАТ, ЧЕ СА ШАЙКА МАФИОТИ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина