АктуалноГрадътИзбориНовини

Какво притежават новите заместник-кметове на Община Пловдив

Според встъпителните им декларации пред КПКОНПИ

В сайта на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) днес в раздел „Регистър на лица, заемащи висши публични длъжности“ бяха публикувани декларациите на кметове, заместник-кметове, председатели на общински съвети и общински съветници, избрани на последните местни избори.

Новоназначените заместник-кметове на Община Пловдив Анести Тимчев – „Европейски политики и социални дейности“, Илия Кирчев – „Финанси, здравеопазване, стопански дейности и екология”, Невена Балчева – „Устройство на територията и общинска собственост”, Пламен Панов – „Култура, археология и туризъм“ и Тодор Чонов – „Транспорт“,  са подали декларации в съответния законов срок. Зам.-кметът по „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев е закъснял и е подал декларация след изтичането на срока.

 

Заместник-кметът по „Европейски политики и социални дейности“ Анести Тимчев притежава по ½ ид. ч. от апартамент в Пловдив от 83 кв.м и от къщас парцел в гр. Хисаря. Има пари в банка на обща стойност 112 000 лева и не притежава автомобили.

 

 

Заместник-кметът по „Финанси, здравеопазване, стопански дейности и екология“ Илия Кирчев е декларирла пред КПКОНПИ, че притежава къща с двор в Пловдив от 104 кв.м, придобита през 1994 г.. Съпругата му притежава два лизингови автомобила с марките „Фолксваген“ и „Опел“. Бившият банкер е декларирал още 230 000 лв. във влог, заем от 170 000 лева и 1350 акции в 3 банки.

 

 

Заместник-кметът „Устройство на територията и общинска собственост“, арх. Невена Балчева притежава къща с двор във Велинград, апартамент в София, ателие във Велико Търново и апартамент в Пловдив с право на ползване. Към датата на своето назначаване тя е декларирала, че има 8 ниви и ливади във Велинград, автомобил „Фиат Уно“ и три влога на обща стойност 21 780 евро и 4031 лв.

 

Заместник-кметът Пламен Панов с ресор „Култура, археология и туризъм“ е декларирал, че притежава дялове от къща, ателие и гараж в Пловдив, магазин в Нова Загора, както и от къща с парцел и складови помещения в село Розовец, община Брезово, шест ниви и лозя в Н. Загора.

 

 

Заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов е обявил, че притежава два апартамента с гаражи в Пловдив, от които единият има и склад, къща с двор в с. Бегово, община Калояново, поземлен имот в с. Песнопой, УПИ в с. Бойково, четири ниви и ливади в Бегово и два автомобила. Чонов е декларирал още 102 000 лв. налични средства и 79 268 лв.в банка и изплаща два ипотечни кредита – за 251 000 лв. и за 88 000 лв.

 

Зам.-кметът Пламен Райчев по строителство и инвестиции е записал в подадената декларация 3 апартамента в градовете Пловдив, Лъки и Несебър, УПИ в Лъки, както и две леки коли от марките „Ауди“ и „Фолксваген“. Обявил е, че към встъпването си в длъжност притежава 48 000 лв. депозити в банка, а съпругата му има потребителски кредит в размер на 20 000 лв.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина