АктуалноБългарияНовиниПод лупа

Информацията за избягала жена от Инфекциозна клиника в Пловдив е НЕвярна

55-годишната жена е отказала да бъде хоспитализирана и е подписала декларация

Няма симптоми на грип, потърсила е помощ, защото се почувствала зле и е била на събитие в Лом

Не компютри, а компоти – само така можем да определим „информацията“, която разпространяват някои медии, че жена със съмнения за коронавирус е избягала от УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Ето какво разказаха пред репортер на Под тепето от Университетската болница.

55-годишната е потърсила консултация вчера в болницата. Била е настанена в Инфекциозна клиника без никакви грипоподобни симптоми, пред лекарите е казала, че е била на общо събитие в град Лом със 77-годишния мъж, който е настанен в Пирогов.

Пациентката е настанена в Инфекциозна клиника, тъй като се води контактна, докато бъдат готови резултатите.

Взета ѝ е проба, която е изпратена в лабораторията в Стара Загора. По-късно жената получила паник атака и пожелала да напусне болницата. Преди това е подписала декларация, че не желае да остава в лечебното заведение.

След напускането ѝ медиците са докладвали в РЗИ, от където са я убедили да се върне.

Според информация от директорът на клиниката, все още се очаква резултатът от пробата ѝ. Към момента пациентката е в добро състояние. Днес няма температура. Липсват и застрашаващи признаци на дихателна недостатъчност.

П.П.: Под тепето призовава колегите да спазват етичните норми!

Медийната истерия започва да добива застрашителни размери.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. българска му работа – подписала била, ама можело да тръгне, но под карантина до излизане на пробата, но иначе е задържана…ае вие добре ли сте в тея тикфи има ли останало нещо,,още ви се струва майтап ли нещо, а дебили??!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина