АктуалноБългарияНовиниПод небето

Изграждат още 3 завода за 62 млн. лв. край Куклен

По този повод Министерство на икономиката отпуска над 800 000 лева на общината за инфраструктура

Броени месеци след като започна изграждане на завод за производство на автомобилно осветление Одело Фарба България, която е част от Байрактарал Холдинг обяви, че планира още 3 завода край Пловдив.

Одело Фарба България ще направи инвестиция в размер на  61 980 000 лв. в промишлено-търговска зона Куклен. Компанията се вписва в параметрите за инвеститор клас А. Според българското законодателство, държавата подпомага този тип бизнес чрез различни насърчителни мерки, в този случай това е изграждане на пътна и комуникационна инфраструктура.

Министерството на Икономиката и община Куклен подписаха договор за изграждане на пътна инфраструктура и канализация до местността „Капсида“, част от промишлено-търговска зона Куклен, на стойност 802 542 лв.

В плана за развитие на Одело Фарба България е заложенo изграждането на 3 завода до 2023 година. До момента са разкрити 350 работни места. Основните клиенти на компанията са автомобилните гиганти „Мерцедес“, „Рено „, „Фиат“, „Тойота“, „Фолксваген „, „БМВ“ , „Форд“.

Холдингът притежава компании, чиито дейности включват общо и автомобилно осветление, автомобилно представителство и лизинг, застраховане, строителство и туризъм.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина