АктуалноГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Здравко Димитров: Оскверняването на Альоша е недопустимо

„Недопустимо е да се оскверняват исторически паметници, не можем да зачеркнем историята си“. Това коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров във връзка с вандалския акт със заливането с боя на паметника Альоша.

„Още сутринта, след получаването на сигнала,  започна почистване от служители на ОП „Чистота“ и вече приключват. Разпоредил съм и на „Общинска охрана“ да засилят екипите си, за да не се допускат подобни вандалски прояви“, допълни кметът.

„Още в 9 часа сутринта екип на ОП „Чистота“ беше на място и се зае с почистването на монумента“, допълни изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие Николай Георгиев.

С пясъкоструйка почти изцяло са отстранени драсканиците и петната с червена блажна боя. Съвсем малка част от северната страна на паметника остава да се изчисти утре рано, тъй като се е наложило обработването ѝ с разтворител.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. а е бегай е хахах та еа в куманизина прикрит, тва гербавите сте все червени маймуни чебураши, по- добре инициирай демонтаж, че смърдите на лосион за вани всичките герборептили

  2. Здравко, що не отиде да дадеш морална подкрепа на циганите от Чистота докато чистеха боята на студения вятър. Видяхме на клипчето как те подкрепят в столопиново. Е така да им кажеш браво момчета. Не си мисли , че сме коне с капаци. Ако сега им избори ще си кръгла НУЛА. Няма да те обиждам ти си знаеш детеджето.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина