АктуалноЗабравеният градИзпод тепетоМненияНовини

Добрата новина: Журналист от Пловдив пазарува за възрастните си съседи

Ивайло Атанасов: Апелирам и към вас – не забравяйте онеправданите и тия в нужда!

В следващите две седмици колегата няма да пътува до София и свободното си време дарява на хора, имащи нужда от помощ

„Дали с една добра дума, дали да хвърля боклука, или пък да ида вместо тях до магазина за нещо необходимо“

Колегата Ивайло Атанасов, който е пловдивчанин от Кючук Париж и работи за столична медия, оползотворява часовете, които му предоставят дежурствата от къщи, за да помага на възрастните си съседи.

Инициативата му започва с един пост в първия работен ден от извънредното положение, когато Иво написа на страницата си в социалната мрежа Facebook следното:

  „Драги приятели,
В тия усилни времена, когато, за да запазим себе си и тия, които обичаме от коварната зараза, която върлува и седим по домовете си, може би забравяме онези, които в момента имат нужда от помощ – възрастни хора, самотни болни, бездомниците, изобщо ония, които животът е наказал сурово.
Освен мене си, друго нямам. Сам съм…
Защо казвам това? В следващите две седмици ще работя от вкъщи и няма да пътувам до София. Това означава, че ще съм в Пловдив и ще имам няколко часа свободни през дните. Тях бих искал да даря на хора, имащи нужда от помощ – дали с една добра дума, дали да хвърля боклука, или пък да ида наместо тях до магазина за нещо необходимо.“

Журналистът призова приятелите си от листата да му пишат за хора в нужда.

„Апелирам и към вас – не забравяйте онеправданите и тия в нужда – тях животът достатъчно ги е мачкал. Помагайте им. Преди всичко сме хора. Гордея се, че ви познавам! За мен е чест.“

Още на следващия ден, въоръжен с еднократни латексови ръкавици, Иво „щурмува“ кварталния хипермаркет със събраните заявки.

Напълни сам една лента на касите и тръгна да връчва нещата, които са му поръчали.

„Прияли им се банани и им се допил сок… Милите хора.
Не знам, ама ми е готино да помагам. Ако можете, помогнете и вие. Благодаря ви“, разказа Иво.

Страста на Ивайло Атанасов са пътуванията до диви кътчета на страната, изоставени села и малко познати артефакти. Той показва на хората тези интересни дестинации в блога си Пътувай с Иво.

С оглед на ситуацията в страната и обявеното извънредно положение, пътуванията са отложени в предстоящите 30 дни, но пък вие имате достатъчно време да видите къде е бил до момента.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина