АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Градският транспорт минава на празнично разписание заради коронавируса

Оперативният щаб на Община Пловдив въведе нови мерки след обявеното днес извънредно положение, по препоръки на Националния кризисен щаб. Те бяха изброени преди минути от кмета Здравко Димитров пред медиите.

Спират се приемните дни във всички райони на Пловдив до второ нареждане. Затварят се спортните зали на общинските клубове и младежки центрове. Забраняват се допълнителните извънкласни дейности. Спира работата на детската железница. Затварят се за посещение за две седмици всички музеи и обектите, които са на подчинение на ОИ „Старинен Пловдив”. Градският транспорт минава по празнично разписание от до 30 март.

„ Призоваваме родителите да не водят децата си на детските площадки. Призоваваме гражданите да избягват посещения на клубове и заведения. Призоваваме работодателите да предоставят възможност на служителите си да работят дистанционно от домовете си, а там, където е невъзможно, да се осигурят предпазни средства и да съблюдават режима на дезинфектиране на помещенията, указан от РЗИ. Засега продължават да работят детските ясли и градини при засилен контрол. Всички училища имат техническа готовност за дистанционно обучение”, обобщи градоначалникът.

 

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина