АктуалноБългарияГласовеМненияНовиниПод лупа

В ГЕРБ Куклен валят оставки

По-старите членове на партията напускат заради нови, които доскоро са били активисти на социалистите и ДПС

Стела Ивайлова

Членовете на общинската организация на политическа партия ГЕРБ в Куклен подават оставки, научи Под тепето. По-старите членове на партията напускат заради нови, които доскоро са били активисти и симпатизанти на социалистите и ДПС.

Гербаджиите твърдят, че причината е безпринципното поведение и погазването на Устава на партията от новия областен ръководител на ГЕРБ Георги Мараджиев.

Те разказва, че на нелегитимно събрание преди няколко седмици, което е преминало без дневен ред и без да се гласуват предложения, той еднолично и без обяснение е наложил ново ръководство на местната структура. Нещо повече – вкарал е членове, които доскоро се припознаваха с идеите и програмите на БСП и ДПС.

За по-старите членове на ГЕРБ в Куклен пребоядисването на „парашутистите“ в гербаджии е меко казано необяснимо.

Местните членове на структурата са изпратили декларация в областния офис и в централата на партията. В документа ясно, точно и с примери са обяснили, защо е недопустимо това, което се случва със структурата, не само в Куклен, но и в цялата област.

За тяхно огромно съжаление до днес не са получили отговор на нито един от въпросите си.

Припомняме, че кметицата  на Куклен Мария Белчева бе избрана на поста от партията на Зелените. Първоначално тя се „прегърна“ с ДПС на местно ниво и държеше твърда линия срещу групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет. На пратиино събрание на ГЕРБ за издигане на номинации за Европарламента в начлото на февруари т.г. настоящата кметица Белчева и председателят на Общинския съвет – Стефан Куцинов бяха представени като членове на ПП ГЕРБ.

Точно преди номинирането на кандидатите за евродепутати областният координатор обяви и смяната на общинското ръководство, като от поста общински ръководител бе свален Пламен Гошев и заменен с Тодор Лозанов, за организационен секретар на новото временно ръководство пък бе обявен Илия Димов.

Настоящият политически танци между бившата зелена кметица Белчева и Мараджиев изненада, и разгневи много от актива на партия ГЕРБ. Не е ясно до къде ще стигнат предизборните изненади, а те едва сега започват.

Снимки: ПП ГЕРБ, архив от 07.02.2019 г.,

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина