АктуалноКриминалеНовиниСъдТемида

Ветко Арабаджиев остава в ареста

Апелативният спецсъд потвърди мярката на бизнесмена Ветко Арабаджиев и не го освободи от ареста, за да не се укрие от правосъдието или извърши друго престъпление, съобщи Радио Пловдив.

Припомняме, че Арабаджиев е обвинен в данъчни престъпления и пране на пари.

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха екстрадирани от Испания, където се укриваха над половин година.  Двамата бяха задържани в къщата на Георги Семерджиев – Жоро Шопа, в Испания.

Според обвинението има доказателства срещу бизнесмена, че от 2013 г. до 31 август 2018 г. е участвал в банда заедно с още 5-има. „Дружествата под контрола на Ветко и Маринела Арабаджиеви са се облагодетелствали от данъчни измами и по-конкретно Захарен комбинат „Пловдив“ и „Виктория Груп Корпорейшън“, посочи единият от прокуророрите.

Той цитира свидетелски показания и съдебни експертизи. Една от тях бе на телефони, ползвани от Арабаджиеви в Испания. На тях са открити снимки на схеми на търговски дружества, капитали и още подобни информации.

В мобилните телефони на Арабаджиеви са намерени и снимки с имена на свидетели – кой е разпитан и кой не е, както и снимки на показания на свидетели, които дават сведения за контролираните дружества от Арабаджиеви и за данъчни престъпления.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина