АктуалноГрадътЗелен градНовини

Чист въздух за Коледа

Подходящите метеорологични условия и по-малкото хора из града донесоха по-чист въздух

Коледа през 2019 година посрещаме без сняг – но времето се смили над дробовете на пловдивчани и ни донесе чист въздух. Комбинация от фактори доведе до чисто зелена карта в празничните дни в Пловдив. Умерен вятър и липса на облаци бързо изчистват атмосферата над града и сензорите не отчитат превишавания на нормите.

В целия град се усеща липсата на автомобилното движение. В същото време много от пловдивчани почиват извън града – като така намалява и друг източник на замърсяване, с някои от домакинствата, които се отопляват на твърди горива. Основният фактор, според специалистите по екология и метеоролозите са условията в атмосферата. Движенията на въздушните маси бързо изчистват въздуха, а липсата на мъгли не задържа фините прахови частици. Така, по Коледа останалите в града пловдивчани можем да се радваме на чист въздух за кратко.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Мдам..наглите пумаци много насраха тяхнат мама..Не знам за въздуха ама Кичука го осраха напълно. Беше хубав квартал а сега е пумашко гето. Може и въздуха те да са осрали щото много пърдат. Кфо прайте тука не знам, ясно че не ви се копат картофите ма акъл за друго нямате, ше го ядете в града голия.

  2. Сега видяхте ли къде е проблема с замърсяването,а не да се заяждате с кюмбетата.Всичко идва от селяците и колите им!
    Ако можеше въобще да не се връща тая тиня,че пак ще стане мазало.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина