АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Форбс: Пловдив в ТОП 3 на Европа като място за инвестиция в имот

Най-добрите нововъзникващи пазари на недвижими имоти в Европа за 2019 година

Градове в Австрия и Холандия са след нашия в класацията на авторитетното издание

Най-влиятелната медия в деловия свят – Форбс, класира Европейската столица на културата Пловдив в ТОП 3 на най-добрите нововъзникващи пазари на недвижими имоти в Европа за 2019-а година.

Задокеанската медия, която е световно призната, благодарение на смелите си изследвания в областта на бизнеса, обективните си оценки за събитията, а също и с различните списъци и рейтинги, е направила прогнозата на база LeadingRE. Това е консорциум от почти 600 международни брокерски агенции в 70 страни, който следи как функционират всички пазари. Данните касаят „вторичните“ пазари в Европа, които отбелязват най-голям растеж през миналата година.

Класацията определя трета позиция от пет на Града на седемте тепета заради 9%-ния ръст на средните цени на жилищата през миналата година.Домовете в луксозния сегмент са нараснали с 6 на 100, сочат световните анализатори за пазара на недвижими имоти в Пловдив.

Пред нас са Загреб, Хърватия и Лисабон, Португалия, където се наблюдава  20 % увеличение на цените на жилищата и в двата града през 2018 г. Градове в Австрия и Холандия са след нашия в класацията на авторитетното издание. На четвърто място са наредени Feldkirch и Bludenz, в Австрия, а на пета позиция е холандският Ротердам.

„Докато Лондон, Женева, Париж и Монако продължават да управляват най-високите цени на имотите в Европа, други градове се оказват все по-популярни сред международните купувачи, като предлагат отлична възвращаемост за инвеститорите. Покачаващата се популярност в развиващите се европейски пазари е свидетелство за нарастващото значение на международните инвеститори в тези градове”, пише Крис Дитц, изпълнителен вицепрезидент на консорциума.  

„Пловдив, вторият по големина град в България, беше обявен за Европейска столица на културата от Европейския съюз, което означава, че градът е основен фокус през следващите дванадесет месеца и вече се изпълняват редица проекти за градска ревитализация… Ценовите тенденции в Пловдив са в съответствие със столицата София“, пише Форбс.

Анализаторите уточняват, че макар растежът да не се измерва в двуцифрени числа, то размерът на инвестициите, които идват от това, че градът ни е Европейска столица на културата, ще накара тези цифри да се повишат значително само за една година.

Източник: Форбс

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина