АктуалноБългарияГероите на деняГрадът

Ученици от Търговската събраха близо 3500 лева, за да помогнат на свои връстници

3 464 лева бяха събрани на благотворителният концерт под мотото „Деца помагат на деца”, с които ученици от Националната търговска гимназия в Пловдив, целят да помагат на съученици в неравностойно положение. Мащабният спектакъл се проведе тази сряда в училището.

Инициатор на съпътстващия благотворителният търг е Анастасия-Мария Тучева, а на цялата проява са: Николай Николов, Катя Кривчева, Мишел Вангелова, Андреа Загорчева, Петя Йорданова и Елена Петрова от Национална търговска гимназия. Мероприятието бе подкрепено от кмета на Пловдив Иван Тотев. Той заедно със служителите на общината дариха лични средства за каузата.

Предварително за благотворителния тьрг бяха продадени картина на Ангел Пачаманов, представляван от Арт-галерия Торос Торосян за 500 лева от млада бизнес дама, която пожела да остане анонимна. Картините на певицата Весела Бонева и младия талант Венета Павлова бяха закупени от Лилия Ангелова, реалити звезда и нейните родители Юри и Розалина Ангелови за обща сума 500 лева. С футболна топка на Локо-Пловдив с автографи на целия отбор се сдоби бизнесмена Георги Димитров – управител на Агенция за недвижими имоти „Ремакс”- Пловдив. Той брои 100 лева. Председателят на ДПС в Пловдив Али Байрам пък плати 120 лева за футболна топка с подписи на отбора Ботев-Пловдив. Фланелка с личен автограф на двукратният олимпийски шампион по кану каяк Николай Бухалов за 150 лева бе закупена от бизнесменът Стойчо Ангелов, собственикът на печатница „Стико 90“. Георги Тенев, собственик на хотел „Царска баня“ закупи диск с автограф на певицаа Мария Илиева за сума от 200 лева. Очила на певицата Диона за 90 лева отидоха при анонимен купувач. Фирма „АпартИнтернешенъл ЕООД“, с управители Ирен Кирилова и Ивелин Базов, купи за 150 лева книгата на рапъра Криско с автограф, бандала на изпълнителя V:RGO и тениска на група Скандау. Останалите средства бяха събрани от продадени билети за благотворителния концерт и дарителска кутия.

Средствата, събрани на търга, ще бъдат дарени на деца в неравностойно положение от НТГ.

Благородната кауза бе открита с химн “Деца помагат на деца”, написан специално за събитието от талантливата пловдивска певица Владислава Христозова. Аранжиментът на песента е дело на брат ѝ Тихомир Христозов, който пише музика за Боливуд и Холивуд. Старт на мероприятието даде ангелогласната пловдивска певица Елица. Красимир Аврамов, известен като Човекът -глас, нажежи обстановката със своите парчета, а Антония Маркова, солист на Представителния ансамбл на въоръжените сили допълнително вдигна градуса на настроението. Колегата ѝ Моисей бе неустоим на сцената и бурно аплодиран от учениците. Настроението повдигнаха до края музикални изпълнители Trapi boy, певец Ru$iЯ и група Triple trouble. Два професионални ансамбъла за народни танци „Слав Бойкин“ от Раковски и „Дилянка“, Пловдив, тропнаха фолклорни  с обединени сили танци на сцената. Народната певица Албена Гърбева и Йордан Топалов – гайда, омаяха публиката в дует. Младите таланти на балетната школа на Влада Парфенова и “Stars Dance Centar”, с художествен руководител Надежда Стойкова, бяха като приказни феи на сцената. Залата бе на крака след изпълненията на всички талантливи участници. За озвучаването на концерта се погрижи Сергей Колев-DG ICE. Всички участници утоляваха жаждата си с изворна вода Бачково.

Учениците от Национална търговска гимназия изказват своите благодарности на директора Славейка Иванова, на градоначалника Иван Тотев, на всички медии и дарители, родители, участници на концерта, помогнали за популяризирането и подкрепа на акцията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина