АктуалноГрадътНовини

Учение на БА превърна Колодрума във военнополева болница

От 110-ти логистичен полк – Пловдив разпънаха 300 легла от резерва

Кметът отиде на огледа ситуацията на място

Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив разпънаха 300 легла от резерва в Многофункционлана спотна зала Колодрума в рамките на тренировъчно учение днес. В него участваха близо 100 военнослужещи.

Задачата по доствака и разполагане на близо 300 легла в зала Колодрума индивидуални шкафчета за лични принадлежности и обособен кът за медицинския персонал бе изпълнена бързо под ръководството на полк. Добрев, командир на 110-та логистична бригада и в координация с  ген. Матеев, командир на Гарнизон Пловдив и  полк. Гозманов, директор на Военна болница в града.

Учението е идентично на проведеното на 20 март в столичната Арена Армеец и има за цел обособяване на военнополева болница, която може да бъде използвана за лечение на по-леки случаи на заразени с коронавиус, ако ситуацията с разпространението на заразата силно се влоши.

От Областният кризисен щаб уточниха, че засега не се налага да се ползва полевия лагер и изразиха надеждата, че изобщо няма да се наложи.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров отиде преди минути на място, за да огледа какви са условията в зала Колодрума.

Във всички областни градове има такива зали, които могат да се оборудват точно за един ден. Такива подготвителни обучения ще се проведат още в Русе и Варна.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина